Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya resor för Falk

/
  • Jessica Falk fortätter att spela in nytt material i Nashville och den 4 april delar hon ut ett pris vid German Country Awards i Bergheim i Tyskland.

Anundgård är Jessica Falks bas, men resorna går tätt utanför landets gränser.

I april delar hon ut pris på en countrygala i Tyskland och snart åker hon till USA för att slutföra ännu en skiva.

Annons

I november förra året var Jessica Falk över till Nashville än en gång. Det resulterade i sju inspelade låtar, med producenten Scott Baggett som synts i varje avsnitt av "Jills veranda", varav en duett med Dave Robbins från Blackhawk.

Han var inte den enda hon jobbade med. Genom sin låtskrivarkompis Bobby Wood har hon fått möjlighet att arbeta med bland andra Roger Cook och Tony Colton.

– Jag har träffat bra låtskrivare och då utvecklas man. Jag gjorde ofta melodin och så skrev vi texten tillsammans. Man går dit och ser vad som händer.

Den vändan till USA var speciell på ett annat sätt också. Jessica var inbjuden att spela in i rockveteranerna Journeys studio.

– Det var helt makalöst. Det var två våningar med allt man kan tänka sig.

Den 4 april står Jessica Falk inför en ny utmaning. Hon ska dela ut ett pris vid German Country Awards i Bergheim i Tyskland där hon även ska framföra låten "Happy" som hon skrivit med Bobby Wood. Dagen efter blir det en kortare konsert på en stor countrymässa, även den i Bergheim.

– Jag blev inbjuden redan 2012 men då kunde jag inte. De har följt mig sedan dess och hörde av sig igen. Det känns som om det finns intresse för mig i Tyskland. De gillar trallvänligare låtar.

Som om det här inte vore nog skriver Jessica Falk även på en biografi. Tanken är att den ska släppas lagom till jul då det är tio år sedan tsunamikatastrofen i Sydostasien.

– Jag har skrivit 170 sidor hittills. Jag har gjort en massa saker som ingen har gjort. Jag har bara hamnat där, till exempel i Nashville nightlife. Jag har kommit igenom saker med hjälp av musiken. Man måste ha mål, säger hon.

Just nu håller hon på med en berättande konsertform som heter "Sånger om livet" som hon framför tillsammans med gitarristen Stefan Nordlander.

– Det finns historier bakom alla låtar. Det har känts väldigt bra att göra. Det är lite inbokat i sommar, mest i kyrkor, säger Jessica Falk.

Det liknar vad hon gjort tidigare i föreläsningsform men nu är musiken mer i fokus.

– Det är kul att dela med sig av sina erfarenheter.

Annons