Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya skadesmällen för Sundsvall Hockey: "Blir en knasig match"

Det blev en ny uddamålsförlust för Sundsvall Hockey när laget gästade Tingsryd på lördagen. Men trots en lång skadelista – som nu kan ha blivit ännu längre – hotade Sundsvall tabelltvåan.
– Vi uppträder som ett riktigt elitlag, säger tränaren Leif Strömberg.

Annons

Senast Sundsvall Hockey var på besök hos Tingsryd i Nelson Garden Arena blev det en överraskande 3–1-seger i vad som beskrivs som en av säsongens bästa matcher. Och det var inte långt borta att det blev en ny skräll på lördagen, trots att det inför matchen skilde 47 poäng mellan lagen.

Tingsryd satte matchens första mål i slutet av den första perioden efter en hård press i Sundsvalls zon. Finnen Alexander Ruuttu vann en närkamp i neutral zon vilket öppnade upp för ett två-mot-ett-läge. Patrik Nilsson serverade sedan Niklas Johansson som satte 1–0 bakom en chanslös Magnus Åkerlund.

Läs också: Två SHL-spelare ansluter till Sundsvall Hockey

Men därefter höll Sundsvallsmålvakten tätt och var en stor anledning till att gästerna kunde hota Tingsryd. Sundsvall var riktigt nära en kvittering, främst i den andra perioden då både Viktor Hertzberg och Mathias Månsson hade var sitt jätteläge. Men precisionen saknades.

– I första får vi inte riktigt press på deras puckförare och sedan åker vi på två raka boxplay. Men därefter har vi lika många chanser som dem och kan lika gärna både få in en kvittering och ett segermål, säger Leif Strömberg.

Ett redan skadedrabbat Sundsvall, med sex spelare på skadelistan inför matchen, fick ytterligare två avbräck när både Eric Moe och Mathias Karlsson tvingades kliva av – något som givetvis försvårade ju längre matchen led.

Läs också: Sundsvallsbacken berättar om skadan: "Tänkte att det kunde vara korsbandet"

– Moe hostade mycket och hade svårt att andas. Karlsson har en skada på underkroppen som vi inte riktigt vet status på än. Det blir en knasig match när vi tappar spelare på vägen. Men vi visade hur vi som lag kan hantera en sådan situation i en tuff bortamatch. Jag har bara beröm att ge, säger Strömberg.

– Det är klart att vi vill vinna och vi är inte glada när vi förlorar, men vi måste se nyktert på det och inte stirra oss blinda på resultatet. Vi gjorde även en riktigt bra match mot Oskarshamn senast, och det viktiga är att ha ett spel som håller över tid.

■■ ■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android

Se också: Henrik Lundbjörks snabbanalys efter matchen: "Offensiv kraft saknades"