Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya skolor utanför centrum utvecklar landsbygden

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar

Alla barn ska ha rätt till en god och trygg skolgång. Att få växa upp med närhet mellan hemmet, skola och kompisar i en trygg närmiljö är viktigt och en tydlig önskan från många föräldrar. Det är därför extra roligt att då få vara med och bidra till att ge den möjligheten. Vi i den politiska majoriteten i Sundsvall bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet utreder nu bygget av flera nya skolor utanför centrala Sundsvall. De ska finnas för de lägre åldrarna från förskoleklass till årskurs sex, så de små barnen slipper skjutsas runt till större skolor närmare staden. Varje skola kommer att rymma mellan 100 och 200 barn.

Den politiska majoriteten har redan visat att vi prioriterar en levande landsbygd när vi beslutade om ett nytt landsbygdsprogram med tydliga mål för landsbygdens utveckling. Nu går vi vidare från ord till handling genom att prioritera landsbygdsfrågorna i flera konkreta frågor. För skolans del innebär det att vi nu prövar en lösning för att få till nya fräscha skollokaler även utanför centrala Sundsvall. För oss är dessa satsningar viktiga och ger möjlighet till mer liv och rörelse på landsbygden och goda livsvillkor för människor i hela Sundsvall. Skolans placering kan också ge möjlighet till utvecklande samarbeten för både stora och små med närsamhället och lokala företag. Genom att bygga ihop skola och förskola som också behöver förnyas når vi de bästa av världar med både närheten och en rimlig ekonomi.

Läs också: Skolans utmaningar möter vi gemensamt

Med barnen väcks framtidstron i ett samhälle. Det gäller att ta till vara på våra små och alla behov det föder. Drömmar måste kunna bli till verklighet. Därför måste dessa lokaler sedan fyllas med verksamhet som innebär att alla barn får det stöd de behöver för att kunna klara målen. För att vi ska ha en levande landsbygd tror vi även på att kommunen kan bidra genom att det finns en grundläggande kommunal service där man väljer att bo.

För oss socialdemokrater, vänsterpartister och centerpartister är dessa satsningar viktiga och det som ger möjlighet till goda livsvillkor för människor i alla åldrar och i hela Sundsvall.

Läs också: Visa rättvis bild av skolan

João Pinheiro (S)

Ordförande, barn- och utbildningsnämnden

Hans Zetterkvist (V)

Vice ordförande, barn- och utbildningsnämnden

Anne-Li Sjölund (C)

Ledamot, barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel