Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya uppdateringen totalförändrar ditt Instagramflöde – så påverkas inläggen

Den populära appen Instagram är nära en förändring.
Snart kommer bilderna i ditt flöde att sorteras på ett annat sätt.

Annons

Den nya uppdateringen väntas inom några månader och kommer att förnya ditt bildflöde på Instagram, rapporterar Aftonbladet.

Enligt tidningen har grundarna av appen berättat om planerna i ett blogginlägg och uppgett att användarna i nuläget missar 70 procent av sina flöden.

"När Instagram har växt har det blivit svårare att hänga med i alla foton och videos som människor delar. Det betyder att du kanske inte ser de inlägg du bryr dig om mest”, skriver de.

I den nya versionen kommer inläggen inte längre kommer att sorteras efter tid, utan de som hamnar högst upp är de du tros ha störst intresse av.

Antagandet kommer att baseras på olika faktorer, som din relation till den som postar inlägget eller vilken tid det lagts upp.

”Om din favoritmusiker delar en video från kvällens konsert kommer den vänta på dig när du vaknar, oavsett hur många konton du följer eller vilken tidszon du bor i” skriver grundarna enligt Aftonbladet.

– Det här handlar om att säkerställa att de 30 procent du ser av ditt flöde är de bästa 30 procenten. Vi kommer att låta förändringen ta tid. Du kommer inte att vakna upp i morgon till ett helt nytt Instagram, säger medgrundaren Kevin Systrom till The New York Times.