Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya uppgifter: Mannen kidnappades före mordförsöket i Härnösand

Artikel 12 av 15
Oroligheterna i centrala Härnösand
Visa alla artiklar

Den man som blev knivskuren i Härnösand under tisdagskvällen ska ha kidnappats innan dådet. Enligt mannen själv fördes han till ett område utanför Härnösand. Nu söker polisen vittnen från händelsen.

TV: Se polisens hundsök vid Vårdkasområdet.

Det var under tisdagskvällen som en man blev knivskuren i Härnösand. Händelsen rubriceras som mordförsök.

I förhör med polisen berättar mannen att han dragits in i en bil och körts till ett område utanför centrala Härnösand. Han har under dagen pekat ut ett område vid Vårdkasen som en av brottsplatserna.

Läs mer: Misstänkt mordförsök i Härnösand – man knivskuren

Vårdkasen har under dagen varit avspärrad och polisen var där och sökte med hundar. Avspärrningarna hävdes klockan 13, enligt uppgifter till vår reporter på plats. Enligt polisen finns det ingen misstänkt i ärendet.

Det har under dagen hållits ett antal förhör och utredningen kommer fortsätta under torsdagen. Det är inte känt om händelsen har någon koppling till tidigare bråk som ägt rum i Härnösand den senaste tiden, skriver polisen på sin hemsida.

För Plus-kunder (uppföljning): Ny knivattack i Härnösand – och polisen går på knäna: "Andra brott prioriteras bort"

Den knivskurne mannen ska vara allvarligt skadad, men läget ska vara stabilt. Han fick under tisdagskvällen lämna sjukhuset.

Polisen vill nu ha hjälp med iakttagelser från området i centrum vid gamla Sportia. Mannen uppger själv att han blivit bortförd i en mindre vit bil av äldre modell. De söker också iakttagelser av den vita bilen och personer som ska ha befunnit sig i området Vårdkasen under tisdagskvällen.

För Plus-kunder (uppföljning): Planen för att möta våldet i Härnösand – vill återta torget: "Vi ska bringa ordning igen"

FLER NYHETER:

För Plus-kunder: Galakvällen med Modo ställs in: "Vi kommer tillbaka starkare"

Pappan frias från anklagelserna efter att hans son drunknat i Mellansel

För Plus-kunder: Kramfors Alpina i kris efter nya branden: "Är det någon idé att fortsätta..."