Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybygget Ånge IF är redo för premiären: "Vi är en familj"

/

Han tog över ett lag utan spelare en bit in i januari och hade ett par månader på sig att bygga ihop en slagkraftig division II-trupp.
Omöjligt uppdrag?
– En utmaning, men de här två månaderna har gått jättebra, säger Suat Sari.

Annons

LÄS OCKSÅ: Ånge har klart med ny tränare – tidigare spelare återvänder

Ett tag såg det riktigt illa ut. Ånge IF hade varken tränare eller spelare några månader innan premiären i division II.

Sedan blev han klar – före detta Ångespelaren Suat Sari, 33.

Han som bland annat tränat med Hakan Şükür och varit agent åt Denilson.

LÄS OCKSÅ: Tränat med Hakan Şükür och varit agent åt Denilson – nu tar han över Ånge IF

När Sari anslöt började ett hårt jobb med att spika spelartruppen. Det har anslutit spelare från Härnösand, England, USA, Wales och Selånger – bland annat.

– Egentligen kom jag en månad för sent, men alla jobbar hårt för att det ska fungera och jag har en jättebra känsla. I början var det lite tufft, men nu känns det bra. Jag är lättad över att alla spelare är klara och på plats, säger han.

Hur var det att skriva på för en klubb utan en spelartrupp?

– Innan jag kom hade Ånge berättat precis hur det såg ut, så jag visste om allting. Jag har alltid litat på Ånges styrelse, jag vet att de jobbar hårt.

– I början var det så klart lite tufft med spelarna som skulle bli klara, men jag visste att styrelsen hade många namn på gång. När jag kom började vi hjälpas åt.

Nu är truppen på plats, och den senaste tiden har Suat Sari jobbat för att få ihop laget.

– Det är en utmaning, det är det alltid när en ny tränare kommer till en klubb och det kommer in nya spelare. Men alla mina spelare gör sitt bästa för laget. De här två månaderna har gått jättebra.

Framför allt är den nye Ångetränaren nöjd med hur truppen fungerar tillsammans.

– När man pratar om laget så är det sammanhållningen som känns allra bäst, vi är en enhet. Vi tränar hårt, hjälper varandra och är en familj.

Suat Sari leder laget tillsammans med spelarduon Edib Kurtovic och Sebastian Sandberg som fungerar som spelande assisterande tränare. Sandberg är dessutom lagkapten och Kurtovic assisterande.

Hur kommer ni att spela?

– Grejen är att jag är en tränare som inte är så bra på att prata om hur vi ska spela. Jag har ett koncept som jag tar med till Ånge och ska försöka göra det så bra det går, men hur vi ska spela är min hemlighet.

Hur långt kan ni gå?

– Ånge har varit ett topplag de sista åren, och jag ser en jättestor potential i gruppen. Ånge kan behålla sin position, och kanske bli ännu bättre. Jag är optimistisk.

LÄS OCKSÅ: Ånge IF – mitt i en totalrenovering

Annons