Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyckelspelare med gulddrömmar

När Söråkers IF åker ut på isen är det framför allt 8:an på mittfältet som motståndarna fäster sina blickar på. Malin Persson är liraren och nyckelspelaren som valde Söråker framför Sandviken och som nu drömmer om guld i USA.

Annons

Säsongen inleddes med en 4–1-seger hemma mot IFK Nässjö. Därefter har det dock gått tyngre för Söråkers IF genom två raka förluster mot Västerås och AIK.

– Vi har startat lite halvknackigt, men det känns fantastiskt roligt att spela igen. Känslan är ändå bra, och förhoppningsvis ska vi kunna spela bättre framöver, säger Malin Persson.

20-åringen är lagets stora stjärna och en viktig kugge för att Söråker ska kunna lyckas med sin målsättning om att nå semifinal framåt vårkanten.

Men hon kunde lika gärna ha spelat i ett topplag i år. Intresset har varit stort för Persson efter ett hennes starka utveckling.

– Ja, framför allt Sandviken har visat intresse. Och visst hade det varit häftigt. De har ju förutsättningarna, med egen hall och ett bra lag som det satsas hårt på. Jag valde ändå att stanna i Söråker eftersom jag har jobb här och trivs bra. Och så länge laget utvecklas vill jag vara en del av det.

– Men det skulle vara roligt att spela i ett lag där tempot är högre. Det är kul att få känna på det när man kommer till landslaget, lägger hon till.

Och det är i blågult säsongens stora mål hägrar.

I fjol VM-debuterade Persson, tillsammans med lagkamraten Sandra Timan, när Sverige skulle ta hem sitt sjunde raka guld. Men svenskornas dominans bröts av Ryssland, som vann finalen där Persson gjorde Sveriges enda mål.

När VM avgörs i Minneapolis i USA 18–21 februari är det med andra ord dags för revansch. Persson och Timan har tagits ut i en bruttotrupp och har stora chanser att få vara med när mästerskapet avgörs.

– Vårt mål är att ta tillbaka guldet. Det vore en dröm att få vara med om det, säger Persson.

När hon själv får måla upp ett drömscenario spelar hon en avgörande roll – men inte som målskytt.

– Jag tycker att det är väldigt kul att passa till mål, så jag får nog säga att jag spelar fram till Camilla Johansson (Kareby IS), som avgör finalen.

Persson har tidigare hyllats av förbundskaptenerna Anna Jepson och Anna Lundin som en framtida storspelare. Själv är hon väldigt nöjd med tränarduon, som tillträdde i fjol.

– De är bra på att både ge kritik och säga vad man är bra på. Till mig har de sagt att jag har bra spelblick och finess, men att jag kan hålla ett högre tempo. Håller man högre fart är det lättare att komma till de avgörande lägena, så det försöker jag utveckla, säger Persson.

Men det är inte bara på isen som Malin Persson utmärker sig. Hon är även en duktig fotbollsspelare i IFK Timrå, som nyligen lyckades ta sig upp till division I. Det innebär mer träning, men det kommer inte bli några problem.

– Fotbollen ger mig en bra och varierad träning, och under sommaren dubblar jag med bandyträningen. Då tränar jag sex gånger i veckan, men det är då jag känner mig som bäst. Det är mycket roligare när man orkar mer. Så länge det funkar bra vill jag fortsätta med fotbollen, säger hon.