Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyckelspelaren förlänger med GIF Sundsvall – får roll efter spelarkarriären

Turerna har varit många.
Nu står det klart att lagkaptenen Tommy Naurin förlänger kontraktet med GIF Sundsvall.
Dessutom blir han kvar i föreningen efter spelarkarriären.
– Han är en fantastisk representant och ambassadör för föreningen, säger sportchefen Urban Hagblom.

Läs också ST-sportens Andreas Lidéns krönika: Gött att Giffarna ger galjonsfiguren ett liv efter detta

Efter långa förhandlingar har GIF Sundsvall och målvakten Tommy Naurin kommit överens om ett nytt tvåårskontrakt.

Läs också: Naurin om kontraktsförhandlingarna: "Jag trodde vi var i hamn"

– Tommy har varit i GIF Sundsvall under en längre period och det blir hans sjunde säsong nästa år och vi är mycket glada över att ha kommit överens om en förlängning. Han är en profil och en viktig spelare i laget, säger GIF Sundsvall sportchef Urban Hagblom i ett pressmeddelande.

Se också: Lagkaptenen om kontraktsförhandlingarna med GIF

Tommy Naurin själv:

– Det känns bra med en förlängning i GIF Sundsvall. Jag tycker att vi haft en positiv utveckling den här säsongen. Jag har varit med länge i klubben, både i fram- och motgångar och jag ser fram emot att fortsätta den här resan med GIF Sundsvall. Det känns mycket inspirerande inför nästa år.

Som ST-sporten tidigare har berättat så har GIF Sundsvall jobbat för att behålla Naurin även efter spelarkarriären. Det har man nu lyckats med i det nya avtalet.

Läs också: GIF vill behålla nyckelspelaren – även efter karriären

Parterna är överens om en tillsvidareanställning på GIF Sundsvalls marknadsavdelning och under 2016/17 kommer Naurin att börja som trainee på marknadssidan.

– Det känns tryggt och bra och inspirerande, det blir något att se fram emot. Kontraktet är på ett plus ett år, men jag tror att det dröjer många år innan jag tröttnar på fotbollen, jag har mer att uträtta och mer att utveckla. Jag har fortfarande ambitioner, säger Tommy Naurin.

GIF-tränaren Joel Cedergren gläds över att ha sin förstemålvakt på kontrakt även de kommande säsongerna.

– Det är jättekul att Tommy är klar för en förlängning. Det är en spelare som vi velat förlänga med länge och det är en otroligt fin kille att ha i gruppen. På de sättet han bry sig om andra människor och hans genuina intresse för andra ger avtryck på gruppen på ett positivt sätt, säger han och fortsätter:

– Sedan tycker jag han är en fantastiskt seriös idrottsman. Han är en av de bästa i Allsvenskan på att sätta igång spel och är en duktig linjemålvakt som räddar en hel del. Han är på gång att utveckla sitt luftspel och sitt spel längre ut i straffområdet där han har stor utvecklingspotential.