Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyheter ska vara korrekta

Replik på artikeln "Migranter vägrar lämna buss på Centralstationen i Sundsvall", ST.nu 7 november.

Ännu än gång har det skett ett missförstånd. För några dagar sedan läste nog många av oss en artikel av ST om hur ett par flyktingar vägrade kliva av bussen när de anlände till Sundsvalls Centralstation. Anledningen för att de inte ville stanna här i norr var att de tyckte att det var för ensligt och långt till städerna. Men tydligen var detta ett missförstånd.

Enligt flyktingarna i en artikel av ST ett par dagar senare var det tydligen flyktingarna som fått fel information. Enligt dem hade de blivit informerade om att resan max skulle vara i tre timmar, inte tolv som resan egentligen tog. Men redan här uppstår ett problem. Många som läste den första artikeln drog slutsatsen att flyktingarna tyckte sig vara för präktiga för att stanna i småbygden i norr. Rasistiska åsikter, påhopp och fördomar om flyktingarna uppstod snabbt på grund av den artikeln.

Ska inte en nyhetsförmedlare som Sundsvalls Tidning ge korrekt information från början? Här var de tydligen för snabba med att lämna ut informationen, eller så la de inte från början ner det arbete som krävdes för att få information från båda sidorna. Dispyter som det handlade om nu brukar oftast ha två olika vinklar på händelsen och därför är detta viktigt att ta med i en nyhetsartikel för att vara objektiv.

Kanske är detta något som ST ska tänka på nästa gång. För nu skapas bara mer fördomar och okunskap om flyktingar, vilket leder till mer rasism i slutändan. Detta hade kunnat undvikas från första början.

Ävelin Pantigoso

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel