Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyopererade Theo fick åka hem

/
  • Trond Holdaas, veterinären som opererade katten Theo, tillsammans med matte Lilly Blomqvist strax innan det att Theo får åka hem till Timrå.
  • Operationen av Theo gick bra och under torsdagen fick han åka hem med matte till Timrå.
  • Frambenet var brutet på två ställen men veterinär Trond Holdaas tror att Theo kommer bli helt återställd.

När Lilly Blomqvist hittade den skadade katten så såg allting mörkt ut. Men efter det att folk från hela landet gett bidrag så kunde den lilla svartvita missen opereras och nu har den fått komma hem.

– Det känns otroligt, säger en överlycklig Lilly.

Annons

Det var i fredags för en vecka sedan som Lilly Blomqvist i Timrå tog hand om den lilla skadade katten. Efter en kontroll visade det sig att frambenet var av och det skulle kosta 15 000 kronor att operera. De pengarna hade inte Lilly så hon startade en insamling på facebook och responsen blev över förväntan.

– Det är helt fantastiskt. Jag är så tacksam mot alla som hjälpt till, säger Lilly Blomqvist.

Totalt gav insamlingen till lilla Theo, som Lilly döpt katten till, 23 000 kronor och med pengarnas hjälp kunde kissen opereras. Det gjordes i veterinärhuset på Södra Berget under tisdagseftermiddagen. Theo hade brutit höger framben på två ställen och det sattes in en metallplatta plus ett stift i frambenet. Trond Holdaas, veterinären som opererade tror att Theo kommer bli helt återställd. Det kommer ta cirka 12 veckor och katten fick stanna kvar på kliniken under onsdagen för att bevaka så att det inte tillstötte några komplikationer efter det långa ingreppet.

– Operationen var lite komplicerad. Det hade gått några dagar sedan skadan uppkom och det var båda benen i underarmen som gått av, säger Trond Holdaas, legitimerad veterinär.

Under torsdagen var det dags att åka hem och nu ska Theo få bo hos Lilly, som sedan tidigare har en hund och två katter, under konvalescensen. Pengarna som blev över från insamlingen kommer hon att använda till att betala eventuella komplikationer som tillstöter efter operationen. Men förhoppningsvis kommer det att gå bra och då kommer Lilly skänka pengar Sundvalls djurhem. Vad som händer sedan vet inte den djurkära Timråtjejen som är imponerad över vilken uppställning det blev för den lilla svartvita Theo.

– Först trodde jag inte det skulle gå och jag var väldigt skeptisk. Det här visar att oavsett vilken status ett liv har i samhället så är det värdefullt även om det bara är en liten bonnkatt, säger djurvännen Lilly som haft husdjur ända sedan hon var liten.

Klicka på pilen i bildrutan ovan för att se webb tv-klippet.
Iphone och Android-användare hänvisar vi till TV-avdelningen i Appen.

Annons