Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nysatsning i Nacksta: Kinnarps nyinviger med Gardinmästarna och Art Local

Ett spännande och unikt koncept har nu tagit form.
Möbler och konst i samverkan.
– Vi vill servera ett helhetskoncept för offentlig miljö, säger entreprenör Annica Axelsson.

Annons

Annica Axelsson nysatsar i Nacksta med det inredningshus hon skapar av sina företag Kinnarps Interior och Gardinmästarna. Under onsdagen invigdes båda verksamheterna.

Samtidigt etableras ett koncept i samarbete med Art Local galleri och ett showroom i huset, med fokus på lokala konstnärer, formgivare och hantverkare.

I sommar har Kinnarps-huset i Nacksta byggts om och renoverats. Gardinmästarna har flyttat in och tillsammans ska de två företagen förverkliga de nya ägarna Annica Axelssons och Urban Jonssons planer på ett komplett inredningshus. Visionen är att skapa en inspirerande och aktiv miljö.

– När det är dags att inreda kontoret, lunchrummet eller annan offentlig miljö ska huset vara ett självklart alternativ, säger Annica Axelsson.

Annalena Persson som ansvarar för Art Local berättar:

– Idén om ett samarbete kom till i våras när Annica och jag träffades över en lunch. Vi kom ganska snabbt fram till att idén var klockren. Konceptet med konstgalleri och showroom ligger helt i linje med visionen om det levande inredningshuset. Vi hoppas att konsten ska locka in besökare i inredningshuset, så det blir en given samlingspunkt.

Art Local jobbar sen flera år tillbaka med företagsgåvor och designuppdrag.