Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nysnö tände nya skidstjärnor

För att Stora Torget ska göra sig som skidarena krävs en generös Kung Bore. Och de senaste dagarna har han varit extra givmild.
I går intog regionens nytända skidstjärnor spåret i Lilla ST-loppet och framtidens Gunde Svan och Charlotte Kalla visade prov på massor av rödkindad kämpaglöd.

Hundratalet löparskidor skar genom snön. Nummerlapparna var på plats och tempot var högt. Medan någon gjorde sitt premiäråk för året så hade en annan redan lagt åtskilliga kilometer bakom sig.

Jag har nästan nyss börjat åka skidor. Men det är kul, säger sjuårige Tim Sahlén som i vanliga fall mest ägnar sig åt fotboll och ishockey.

Systrarna Emelie och Moa Solander Åsell sporrar varandra i spåren.

Vi åker mycket skidor, berättar Moa.

Och även om syskonen i vanliga fall glider fram i skogarna i Sidsjöområdet så mötte de nog mer älg och björn under gårdagens tur än de någonsin gjort tidigare.

Det visades prov på både skate och traditionell åkning. Och medan delar av startfältet åkte varv på varv i toppfart så övade andra flitigt på sin fallteknik.

Och bakom varje stakande knatte krävs minst en förälder med god kondition, och sådana supportrar var det också gott om i stenstan i går.