Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt ärende om sanktionsavgift

Ytterligare en aktör i asylboendebranschen riskerar sanktionsavgift som följd av att inflyttning skett innan alla tillstånd varit klara.

Annons

I november beslutade bygg- och miljönämnden om att ägaren till asylboendet i Viskan ska betala 425 000 kronor i byggsanktionsavgift då inflyttning påbörjats i en byggnad innan alla tillstånd varit klara.

Och samma typ av påföljd kommer troligtvis att beslutas om på fredag då bygg- och miljönämnden ska behandla frågan om gamla Bolbyskolan. Även det ett ärende kopplat till att inflyttning skett innan tillståndsmaskineriet har hunnit göra sitt.

Listan tar dock inte slut med det. I dagarna kom ytterligare ett ärende in till bygg- och miljökontoret. Den här gången från Ljungaverk där en aktör har börjat inhysa ensamkommande flyktingbarn i lokaler på gamla industriområdet utan att något tillstånd har beviljats.

– Jag kan inte se annat än att det blir tal om byggsanktionsavgift även där, säger Eva-Lisa Westin, byggnadsinspektör på Ånge kommun.

Ärendet är under beredning och kommer att överlämnas till bygg- och miljönämnden för beslut tidigast i januari.