Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt avtal tecknat gällande flyktingbarnen

Klart med ny överrenskommelse mellan kommunen och Migrationsverket.
Timrå kommun har tecknat avtal om 42 platser.

Annons

Timrå kommun och Migrationsverket har tecknat ett nytt avtal gällande mottagning av ensamkommande flyktingbarn. I det nya avtalet har kommunen skrivit under på att hålla 42 platser tillgängliga för ensamkommande flyktingbarn.

Av de 42 platserna ska 14 platser alltid vara tillgängliga för 14 asylsökande barn. Migrationsverket kan anvisa barn från och med 15 års ålder upp till 17 års ålder till Timrå kommun. Överrenskommelsen gäller asylsökande ensamkommande barn och barn med uppehållstillstånd utan legal vårdnadshavare i Sverige.

Tidigare har det varit problem med att hitta platser för barnen i kommunen vilket har ställt till stora problem för socialsekreterarna. Det har tvingats åka land och rike runt för att träffa de ensamkommande barnen som placerats i andra kommuner. Därför gav socialnämnden tjänstemännen på förvaltningen i uppdrag att dammsuga kommunen på möjliga boenden.

Det resulterade i att två platser blev klara att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Vivsta varvs herrgård och Vivansborg, två byggnader som ligger centralt i Timrå. I kontrakten förbinder sig kommunen att omedelbart meddela lediga platser till Migrationsverket.