Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt billigt boende lagom till Gatufesten

På torsdag kommer de första gästerna till det nya lågprishotellet i Sidsjön. Än så länge är bara nedre våningsplanen i bruk, men 16 av de 27 rummen är bokade.

Tidigare har det varit äldreboende i fastigheten. Nu startar i stället en hotellrörelse. Inredningen är fräsch men inte lyxig, dusch och toalett finns i korridoren. Men frukostservering och en mysig lobby med böcker finns på plats. Ett rum kostar 350 kronor, en extrabädd en hundralapp till.
Så har den iranske konstnären Esmail Sagatchizangani som bor här i Sidsjön målat akvareller med olika Sundsvallsmotiv som vi funderar på att pryda rummen med och döpa rummen efter de olika vyerna, berättar hälftenägaren och drivkraften Hans Bark.
Nu under Gatufesten har han beviljats dispens för att kunna ha öppet. Sedan måste det monteras andra typer av dörrkarmar med högre brandsäkerhetsfaktor. När det var äldreboende betraktades byggnaden som ett kollektiv ur säkerhetssynpunkt, men när det är hotellverksamhet rör det sig om oberoende individer vilket gör att myndigheterna ställer högre krav.
Under Gatufesten ska vi också ha nattvakter för att se till att rökförbudet efterlevs och så kan det bli lite livligt när det är ungdomar som kommer.