Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt boende för flyktingbarnen byggs i Sidsjöområdet

Sidsjöfastigheter lägger tio miljoner kronor på ett boende för ensamkommande flyktingbarn.
Efter nyår ska det stå klart.

Läs också:

Byskolan blir flyktingbarnens nya hem.

Det nya boendet för ensamkommande flyktingbarn kommer att ha 20 lägenheter och totalt 40 platser. Renoveringsarbetet ska börja så fort byggloven beviljas.

– Vi kommer att renovera upp fastigheten från topp till botten, säger Hans Bark, vd hos Sidsjöfastigheter, som kommer att hyra ut boendet.

Fastigheten det handlar om ligger högt upp i området, nära de övriga flyktingboendena.

– Det rör sig om lägenheter där Migrationsverket flyttat ut och som vi nu bygger om, säger han.

När ska det stå klart?

– Det kommer successivt att kunna börja fungera under första halvan av januari. Resterande del kommer att stå klar i februari.

En annan av fastigheterna renoveras upp åt Migrationsverket. Under en längre tid har Sidsjöfastigheter och Migrationsverket haft en tvist gällande standarden på lägenheterna.

– Det har varit en följetong i media. De har tyckt att lägenheterna varit för slitna och vi har tyckt att de slitits för mycket. Efter en medling i hyresnämnden har vi kommit överens, säger Bark.

Nu pågår en större ombyggnad av lokalerna.

– Vi har renoverat upp standarden på det som finns. Vi begränsar antalet människor per lägenhet och vi hoppas att det ska fungera bra med Migrationsverket, säger Bark.