Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt boende för flyktingbarnen byggs i Sidsjöområdet

Sidsjöfastigheter lägger tio miljoner kronor på ett boende för ensamkommande flyktingbarn.
Efter nyår ska det stå klart.

Annons

Läs också:

Byskolan blir flyktingbarnens nya hem.

Det nya boendet för ensamkommande flyktingbarn kommer att ha 20 lägenheter och totalt 40 platser. Renoveringsarbetet ska börja så fort byggloven beviljas.

– Vi kommer att renovera upp fastigheten från topp till botten, säger Hans Bark, vd hos Sidsjöfastigheter, som kommer att hyra ut boendet.

Fastigheten det handlar om ligger högt upp i området, nära de övriga flyktingboendena.

– Det rör sig om lägenheter där Migrationsverket flyttat ut och som vi nu bygger om, säger han.

När ska det stå klart?

– Det kommer successivt att kunna börja fungera under första halvan av januari. Resterande del kommer att stå klar i februari.

En annan av fastigheterna renoveras upp åt Migrationsverket. Under en längre tid har Sidsjöfastigheter och Migrationsverket haft en tvist gällande standarden på lägenheterna.

– Det har varit en följetong i media. De har tyckt att lägenheterna varit för slitna och vi har tyckt att de slitits för mycket. Efter en medling i hyresnämnden har vi kommit överens, säger Bark.

Nu pågår en större ombyggnad av lokalerna.

– Vi har renoverat upp standarden på det som finns. Vi begränsar antalet människor per lägenhet och vi hoppas att det ska fungera bra med Migrationsverket, säger Bark.