Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt innovationsråd ska jobba för ökad konkurrenskraft


Den politiska majoriteten i Sundsvall startar ett innovationsråd i början av nästa år.


Syftet är att axla utmaningar inom offentlig sektor och arbeta för att stärka Sundsvall som innovationsregion.

Annons

Rådet ska bestå av politiker, forskare och representanter från näringslivet. Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande, är den som ska leda arbetet.

– Vi har en allt mer åldrande befolkning som ställer höga krav på den service de får. Det innebär stora utmaningar för den offentliga sektorn. Vi måste hitta nya produkter och tjänster för att kunna klara den utmaningen, säger Peder Björk.

Innovationsrådet kommer också att fokusera på att stärka Sundsvalls konkurrenskraft. Under förra året träffade Peder Björk ett 60-tal lokala företag för att diskutera den framtida arbetsmarknaden.

– Vi såg då en stor potential i att lyckas göra skillnad för arbetsmarknaden i Sundsvall. Då är det viktigt att flera olika områden finns representerade, säger Peder Björk.

Rådet är tänkt som en permanent plattform med utsedda representanter från de olika områdena. Det är Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet som ligger bakom förslaget.