Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt kommunjobb väntar för Fredrik Westin

Fredrik Westin har hoppat på ett nytt kommunjobb.
Den här gången som HR-chef på socialförvaltningen.
– Antingen så älskar man att jobba med det kommunala uppdraget, eller så gör man det inte. Jag tillhör de som gör det, säger han.

Annons

Tidigare har Fredrik Westin varit både personalchef, socialchef och kommunchef i Ånge kommun, och har dessutom spelat gitarr i Corroded under sex år.

Efter ett par år som inneburit andra uppdrag än bara kommunala är han nu tillbaka, i Sundsvalls kommun.

– Jag har varit på Sundsvalls kommun inom socialförvaltningen sedan i maj. Först gjorde jag en enmansutredning under 1,5 månad och sedan första september har jag jobbat nära Pernilla Unander och Silvia Sandin Viberg, säger Westin.

Det kommande halvåret väntar ett vikariat som HR-chef, där han ersätter just Unander.

– När Pernilla bestämde sig för att pröva vingarna på egen hand låg frågan nära till hands och jag tvekade inte länge. Det jag var lite tveksam för var att det var ett halvår och mitt yrke är att jag föreläser på heltid, så jag kan inte bara lägga ned det. Så jag ska hålla i gång det under våren, säger Westin.

Att jobba för en förvaltning som består av ungefär hälften så många som hela Ånge kommun har invånare blir en utmaning medger han.

– Det finns alltid saker att lära sig. Jag är van vid Ånge som är en relativt liten kommun. Det blir som en nygammal värld där det finns massor att lära sig, säger han och fortsätter:

– Det är det som det går ut på, att lära sig nytt. Man får inte sluta vara nyfiken.