Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt landslagsuppdrag för Rúnar Sigurjónsson

Jocke Nilsson saknades som bekant när GIF Sundsvall startade säsongen i Nordichallen, då han är på landslagsuppdrag i Abu Dhabi. Under vår livesändning från träningen kunde vi också berätta att Rúnar Sigurjónsson kommer att lämna för landslagsuppdrag på söndag.

Giffarnas mittfältsmotor Rúnar Sigurjónsson kommer att åka på landslagsläger med EM-klara Island på söndag. Med på lägret finns också Jón Guðni Fjóluson, som lämnade GIF Sundsvall för mästarlaget IFK Norrköping efter fjolårssäsongen.

Dessa uppgifter kunde Sportens Fredrik Lindahl lämna i vår direktsändning från Giffarnas första träning för året i Nordichallen, som går att se här.

Utöver Jocke Nilsson saknades Stefan Ålander och Jonathan Malmberg, som för tillfället inte har kontrakt, från träningen. Från Tipselitlaget Linus Sahlin och Jonathan Manousian från Tipselitlaget fanns däremot med på träningen.

Sportchefen Urban Hagblom menade att han är nöjd med hur truppen ser ut för tillfället när han intervjuades i sändningen.

– Just i dag är vi rätt så nöjda. Det ser riktigt, riktigt spännande ut. Vi har fått komplettera med kvalitéer på positioner där vi hade en lite brist i fjol. Med Kristinn Steindórsson, Eric Björkander och Robin Tranberg har vi en ännu bättre spelargrupp än vad vi hade i fjol, säger Hagblom.

Det fjärde nyförvärvet, Amaro Bahtijar, beskriver Hagblom som en intressant spelare.

– Det är en spelare som vi följt under många år. Han har haft en oerhört fin utveckling i Ånge som gör att vi fått honom till GIF Sundsvall. En kreativ, mycket spännande spelare som har ett brett register, säger Hagblom om Bahtijar, som är i Giffarna på ett så kallat lärlingskontrakt.

Hagblom menar också att fler spelare ska in i truppen

– En offensiv spelare till, sen om det är en ren forward eller en nummer 10 vill jag inte säga. Men en spelare som ger ytterligare kvalitéer på offensiva positioner. Sen sitter vi i förhandlingar med en mittback. Nu sitter vi i en dialog med Stefan Ålander. Sen ska vi in med en målvakt till. Där har vi en dialog med Jonathan Malmberg, säger Hagblom.

Hagblom ville inte kommentera de rykten som säger att Stefan Silva ska förhandla med GIF Sundsvall, men berättar att de pratar med "spännande spelare".

– Vi har en oerhört spännande spelare som vi har en bra dialog med. Men sånt här tar tid. Lyckas vi inte med spelare nummer ett får vi prioritera spelare nummer två, säger Hagblom.

Live-TV: Se när GIF Sundsvall startar upp den allsvenska säsongen 2016

Läs mer: Målvakt erbjuds kontrakt av GIF Sundsvall