Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt nätverk ska blåsa liv i svensk blåsmusik

Sveriges nio största professionella blåsmusikensembler har bildat ett nytt nätverk för att stärka blåsmusiken som konstform och lyfta fram dess roll i kulturlivet.

Det är på ett initiativ från Kungliga Musikaliska Akademien som företrädare för både civila och militära blåsorkestrar träffats, och det nya nätverket är ett av resultaten av mötet.

"De civila och de militära professionella blåsmusikensemblerna är oerhört viktiga aktörer i det svenska kulturlivet och det är viktigt att lyfta fram blåsmusiken som konstform", säger Kungliga Musikaliska Akademiens ständige sekreterare Tomas Löndahl i ett pressmeddelande.

De ensembler som ingår i Nätverket för professionell blåsmusik i Sverige är Arméns musikkår, Blåsarsymfonikerna, Bohuslän Big Band, Gotlandsmusiken, Göteborg Wind Orchestra, Livgardets Dragonmusikkår, Marinens musikkår, Norrbotten Big Band och Östgötamusiken. (TT)