Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt parti ser dagens ljus i Timrå

Nu har det dykt upp ett parti som utmanar (S) i Timrå vid kommunvalet.
Nätverk Timrå ska kämpa för mer mänskliga värden.

Lotta Borg står som förstanamn den nya sammanslutning av gamla Socialdemokrater som ställer upp i valet till kommunfullmäktige under namnet Nätverk Timrå.

Det var i tisdags som partiet registrerade sina 19 kandidater till fullmäktige hos länsstyrelsen.

De namn som hittills är officiella är, förutom Lotta Borg, Robert Thunfors och Sven Jansson. Den sistnämnde en välkänd (S)-profil som funnits med åtskilliga decennier.

– Jag är jätteglad att Sven Jansson är med oss, säger Lotta Borg.

Nätverk Timrå blir en fortsättning på skolupproret i kommunen. En fråga som sammanslutningen tycker har blivit styvmoderligt behandlad och närmast bortprioriterad.

– Vi kommer gå till val på en stor satsning på skola, vård och omsorg. Vi ska bo i en trygg kommun där dessa tre frågor sätts i första rummet och prioriteras säger Lotta Borg, som är talesperson för Nätverk Timrå tillsammans med Robert Thunfors.

Budskapet är förnyelse, föryngring och samverkan.

Nätverket har som ändamål att verka för medborgarens personliga, ekonomiska och kulturella välfärd.

Liksom att trygga rätten till arbete, bostad och utbildning samt verka för social omsorg, trygghet och goda förutsättningar för hälsa.

Det finns ingen bindning till de traditionella politiska blocken, Nätverk Timrå har valt att arbeta med sakfrågor för kommunmedborgarnas bästa.

Under fredagen håller Nätverk Timrå en presskonferens där det kommer en närmare presentation.