Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt personbästa av Persson: "Kör för ditt liv skrek Wolfgang. Och det gör jag"

Det var sol och strålande väder i Antholz. Då passade årets debutant Linn Persson på att slå till med ett till superlopp, och slog det personliga rekordet med hästlängder.

Annons

Linn Persson gick ut sent i damernas sprint i Antholz men såg återigen ut att göra ett bra lopp. Vid första skyttet låg hon på 17:e plats och sköt fullt. Inför andra skyttet låg hon 22:a, och sköt fullt även då. Hon gick ut som nia och åkte på bra. Hon var på väg mot ett personligt rekord i världscupssammanhang, där hon som bäst varit 29:a, och slog det också. Hon gick in som 17:e, före bland andra Kaisa Mäkärainen och blev bästa svenska, 52 sekunder från täten.

– Det känns väldigt bra i början och så såg jag på andra skyttet att jag gick ut som nia. Kör för ditt liv skrek Wolfgang. Och jag tänkte, det gör jag, säger Linn Persson till TV4 Sport, medan hon är något förvirrad över de aktuella placeringarna.

TV4: Du ligger på 17:e plats.

– Ja det är ju riktigt bra! Jag tyckte det kändes bra på första varvet, kanske trodde jag gick ut för hårt, men det funkade i andra. Men det tog ju stopp i slutet av annat, fortsätter hon.

Linn Persson debuterade i världscupen den här säsongen och har sedan dess imponerat, inte minst under stafetten i Östersund.

– Det är jättekul att man känner att man kan åka så pass bra. I Ruhpholding kände jag att det går bättre och bättre, men jag var lite orolig för den höga höjden, säger 21-åringen.

– Det är helt otroligt, det är så inspirerande. Det är så roligt att se att hela laget går åt rätt håll, säger Mona Brorsson om Perssons bedrift.

Läs också: Linn Persson, 21, körde rakt in i svenska folkets hjärtan: "Mitt mål är att ta OS-guld 2022"

Elisabeth Högberg har varit sjuk men sköt fullt i solen i Antholz och gick in på 16:e plats men föll ner till 39:e.

– Det var tufft. Jag öppnade ganska lugnt. Första och andra varvet fick jag gå själv. Jag är nöjd med skjutningen även fast jag hade problem med andningen. Jag fick ta om, säger hon till TV4.

– Det betyder mycket att få en genomkörare och skyttet har funkat på träning så skönt att det funkade på tävling också, fortsätter hon.

Både Ingela Andersson och Mona Brorsson hade problem med skyttet trots att vinden var obefintlig men tog sig ändå vidare till jaktstarten på lördag. Därmed är alla fyra svenskor med.

Läs också: Elisabeth Högberg tillbaka efter sjukdom – startar först av svenskorna i dagens sprint

Placeringar:

1) Olga Podchufarova, Ryssland

2) Dorothea Wierer, Italien

3) Ekaterina Yurlova, Ryssland

Svenska placeringar:

17) Linn Persson

39) Elisabeth Högberg

42) Ingela Andersson

45) Mona Brorsson