Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt projekt ska få ner arbetslösheten i Ånge

Arbetet med att få Ånges befolkning i arbete fortsätter, och det genom ytterligare ett projekt. Den här gången med arbetsmarknadsprojektet Hela Vägen som samarbetspart.

I går gick startskottet för den nya satsningen som riktar sig till personer som stått utanför arbetsmarknaden en längre tid. En satsning där kommunen och Arbetsförmedlingen tillsammans med det EU-finansierade arbetsmarknadsprojekt Hela Vägen – som redan är i gång i Härnösand, Sundsvall och Timrå – ska jobba gentemot långtidsarbetslösa.

Läs också: Rådigt ingripande av chaufför – släckte brand och räddade flislast

Under tre år är tanken att cirka 90 personer passera genom projektets nät av arbetsnära och praktiska insatser. Något man gör med utgångspunkt från lokaler i Affärshuset Mejeriet, där en mindre invigning hölls under tisdagen.

– Tonvikten ligger på de praktiska inslagen där vi matchar individens önskemål och behov mot lämpliga arbetsgivare, berättar Mathias Sundin, projektledare Hela Vägen.

Läs också: Länsstyrelsen upphäver beslut om bygglov

Utöver arbetsträning, praktik och studiebesök genom arbetsgivarnätverket Vi Kan så kommer deltagarna också få utbildning i entreprenörskap och få sin personliga kompetens validerad.

– Projektets praktiska inslag och starka koppling till näringslivet hoppas vi blir nyckeln till ett lyckat resultat. Den som stått utanför arbetsmarknaden en längre tid behöver hjälp med att bredda sina kontaktytor mot arbetsgivare, säger Malgorzata Hammarberg, Ånge kommun.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.