Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt rekord-år för "Musikhjälpen"

"Musikhjälpen" är över för i år och återigen har insamlingen dragit in rekordmycket pengar. Slutsumman denna gång landade på över 31 miljoner kronor.
– När man ber Sverige om hjälp så ställer folk upp, säger Gina Dirawi.

På lördagskvällen gick Sveriges Radios insamlingssatsning "Musikhjälpen" i mål. När programledarna Kodjo Akolor, Gina Dirawi och Linnea Henriksson lämnat glasburen kunde de konstatera att årets insamling dragit in rekordsumman 31|105|000 kronor.

Gina Dirawi, som också var på plats i Globen när insamlingsgalan "Hela Sverige skramlar" hölls tidigare under hösten, har varit programledare för "Musikhjälpen" tre gånger nu. Hon säger till TT att insatsen har långsiktig verkan:

– Det som är skönt med "Musikhjälpen" är att den återkommer varje år. Vi påminns om att hjälpa till och att världen är i behov. Det handlar inte om att vi ska rädda mänskligheten, utan om att vi ska backa varandra när någon annan har det svårt _ att man är empatisk och sympatisk. När vi matar in det budskapet i jätteunga människor som kommer hit så bygger man någonting. Man får ha tålamod också. Det handlar om att skapa vanor, helt enkelt.