Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt rekord för Musikhjälpen: Över 74 miljoner kronor samlades in

Årets Musikhjälpen har slagit rekord. När sändningarna var över hade 586 000 arrangemang runt om i Sverige startats till förmån för att hjälpa barn som utnyttjats i sexhandeln. Totalt samlades 74 410 363 kronor in.

På söndagskvällen släpptes programledarna Farah Abadi, Molly Sandén och kalle Zackari Wahlström ut på "Kärlekens torg" i Umeå, efter att ha spenderat sex dygn i glasburen.

– Vi är så glada över publikens stora engagemang under Musikhjälpen som visar att Sverige slutit upp i kampen mot barnsexhandel. Det är ett oerhört tungt ämne som berört många under veckan och det känns viktigt att vi lyckats sätta ljus på en tyst katastrof. Att vi slagit rekord i både pengar och engagemang är helt otroligt och vi vill tacka alla hjältar därute, säger Julia Blomberg, projektledare för Musikhjälpen i ett pressmeddelande.

2016 gick insamlingen till kampen för att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan. Efter förra årets sändningsvecka hade 312 000 engagemang registrerats och den insamlade summan var cirka 49 miljoner kronor.

Under Musikhjälpen 2017 har det kommit in 78 000 låtönskningar.

De fem mest önskade låtarna i Musikhjälpen 2017:

1. Perfect – Ed Sheeran

2. Utan dina andetag – Kent

3. Goliat – Laleh

4. Jag trodde änglar fanns – Kamferdrops

5. Utan dig – Molly Sandén

De fem mest önskade artisterna i Musikhjälpen 2017:

1. Kent

2. Håkan Hellström

3. Ed Sheeran

4. Laleh

5. Coldplay