Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt samarbete sätter Erikslund på danskartan – här är årets alla danser

Eventbolaget Mittsverige Event har inlett ett dansant samarbete med Erikslunds Folkets husförening. Något som betyder flera namnkunniga besök innan året är till ända.

Annons

Det började med en förfrågan från drivkrafterna bakom Ljungandalsvägen om att fixa ett event i samband med långloppisen genom Ljungandalen. Detta i syfte att öka attraktionskraften för att även stanna kvar i kommunen över natten.

– Och eftersom Ljungandalsvägen går förbi Erikslunds Folkets hus så tänkte vi att en dans där skulle vara lämpligt, säger eventbolagets Britt-Marie Jonsson.

Kontakt togs med Folkets husföreningen som nappade direkt, och när ett dansband skulle bokas så kom också frågan om ytterligare dansbandsbesök i kommunen senare under sommaren.

– Vi fick frågan om vi även ville ha en dans med Barbados så det tog vi också, säger Britt-Marie Jonsson.

Läs mer: Efter åtskilliga timmar ideellt arbete – premiär på "nya" Tallbacken närmar sig

Det hela utmynnade i ett dansant samarbete kring totalt fem danskvällar under 2016, där Mittsverige Event står för dansen och serveringen medan Folkets husföreningen sköter om bar med tillbehör.

– Det här är en jättebra eventlokal, och vi har även funderingar på att ha andra event än dans i den, slutar Britt-Marie Jonsson.

Här är årets danser i Erikslund:

11 juni, Thor Görans

19 augusti, Barbados

10 september, Black Jack

29 oktober, Titanix

26 november, Scotts