Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt samarbete ska ge studenter på Mittuniversitetet nya jobbmöjligheter inom 3D-printing

Mittuniversitetet har sedan starten 2013 tecknat kompetenskontrakt med ett 60-tal företag, myndigheter och organisationer.
Sist i raden är Arcam EBM, som säljer metallpulver och utrustning för industriell 3D-tillverkning av metallkomponenter.

Avtalet omfattar utbildningarna sportteknologi (maskiningenjör inom innovativ produktutveckling) och maskiningenjör (produktutveckling). Enligt ett pressmeddelande från universitetet innebär kompetenskontrakten en avsiktsförklaring som ger arbetsgivare möjlighet att erbjuda studenterna konkreta samarbeten. Det kan handlar om praktikplatser, examensarbeten, traineeplatser, mentorskap eller till och med anställning.

− Det här är ett kvitto på att vi bedriver både undervisning och forskning som är relevant för samhället och för industrin. Additiv tillverkning, eller 3D-printing, har stort fokus internationellt och samarbetet ger nu studenterna stora möjligheter till vidareutbildning eller arbete utomlands, säger Lars-Erik Rännar, universitetslektor och forskningsledare inom additiv tillverkning, i ett pressmeddelande.