Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt skydd gör Sundsvallsbacken spelklar: "Kommer förmodligen ha det resten av karriären"

Han har fått ett nytt knäskydd som han lär få använda resten av karriären och har meddelat tränarstaben att han är redo för spel.
Tommy Stenqvist är tillbaka när allvaret drar i gång.
– Det här är en chans för oss att fixa till det här, säger Stenqvist.

Sundsvallsbacken Tommy Stenqvist skadade knät tidigare den här säsongen och det var länge oklart om han skulle komma tillbaka i spel den här säsongen.

Läs mer: Sundsvallsbacken berättar om skadan

När Sundsvalls spelartrupp satte sig på bussen för att resa till bortamatchen mot Asplöven i kvalseriens första omgång fanns Stenqvist ändå med.

Och han är redo för spel.

– Knät känns bra och jag har tränat ordentligt sedan förra onsdagen. Rent skademässigt är jag redo att lira, sedan har jag inte tränat så många ispass. Det är upp till tränarna och jag anpassar mig efter vad de säger, berättar han.

Se också: Sundsvallsbacken: "Kvalserien ska jag komma tillbaka till"

Sundsvallstränaren Leif Strömberg:

– Det är klart det är en duktig back. Han fick klartecken för att gå för fullt för ett tag sedan och har gjort det. Det stärker upp truppen och det blir bättre tryck i allting. Vi har haft tio matcher med väldigt mycket skador här.

Tommy Stenqvist är tillbaka i spel tack vare ett nytt knäskydd.

– Vår naprapat beställde det och efter ett par veckor fick jag det. Det hjälper till så att knät bli mer stabilt, och det är flera spelare som har ett liknande skydd, säger Stenqvist och fortsätter:

– Jag kommer nog få spela med det resten av karriären.

Hur är det att spela med?

– Skyddet är ganska stort och otympligt, men jag börjar vänja mig och det påverkar inte skridskoåkningen.

Läs mer: Sundsvallsspelarens viktras – gick ned tolv kilo under sommarträningen med Anton Lander

För Sundsvall Hockeys del börjar nu allvaret på riktigt när laget gästar Asplöven på torsdagskvällen.

– Det ska bli roligt, nu har vi verkligen något att spela för. Det är en chans för oss att fixa till det här. Jag tror att nyckeln i ett kval för alla lag är att sätta defensiven först och främst, det är grunden för att ge sig själv chansen att vinna, säger Tommy Stenqvist som är redo för Asplöven.

– Vi har haft lite halvsvårt mot dem, men gör vi en bra match har vi alla chanser att vinna.

Läs mer: Sundsvall Hockeys kvalschema bestämt