Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt svenskt rekord: Felicia Carlsson återtar sitt tidigare rekord i DL13

Under onsdagen sattes nytt svenskt rekord i Timrå AIF:s "Taif-cup". Felicia Carlsson, tävlande för Sundsvall Ortvikens BK höjde det tidigare rekordet i DL13 från 259 poäng till 266 poäng. Hon tar därmed tillbaka titeln som rekordinnehavare.

Annons

Det tidigare svenska rekordet togs av Villemo Storsnes, BSK Enviken, i november förra året och rekordet låg då på 259 poäng. Det nya rekordet ligger på 266 poäng, en ökning med sju poäng. Felicia Carlsson är elva år och har sedan tidigare bland annat åtta SM-guld.

– Hon visar prov på en mycket stabil skjutning och höjde det svenska rekordet med sju poäng upp till 266 poäng av 300 möjliga, säger Lennart Carlsson, Sundsvall Ortvikens bågskytteklubb.

Under onsdagens tävling kom totalt 18 tävlande till start, vilka kom från tre olika föreningar. I mars avgörs även junior-SM i Timrå.

Missa inte vår nya nyhetsapp för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android