Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oacceptabelt att medlemmar i Kommunal tvingas in i tidsbegränsade anställningar

Hög kvalité inom vård och omsorg bygger på att personalens kompetens, kreativitet och arbetsglädje får möjlighet att växa på arbetsplatsen.

Så ser verkligheten inte ut idag. Istället ser vi att allt fler av medlemmarna i Kommunal tvingas in i tidsbegränsade anställningar, där arbetsköparen ringer in vid behov och välfärdsarbetarna lämnas i ovisshet om när och var den kan få ett arbetspass. Detta är oacceptabelt.

Det är dags att avskaffa allmän visstid. Allmän visstidsanställning är en form av tidsbegränsad anställning som kan användas utan att något särskilt skäl anges från arbetsköparens sida för att anställningen ska vara tidsbegränsad.

Det är vanligast med tidsbegränsade anställningar inom kvinnodominerade arbetaryrken. 38 procent av barnskötarna och 61 procent av vårdbiträdena var tidsbegränsat anställda 2018.

I Mellersta Norrland var 27 procent tidsbegränsat anställda inom vård och omsorg 2015. Tidsbegränsat anställda har betydligt lägre lön än tillsvidareanställda. Inom arbetaryrken i den kommunala sektorn ligger genomsnittslönen för en tidsbegränsat anställd på cirka 19500 kr/månaden, vilket är 3400 kr mindre än vad en tillsvidareanställd tjänar.

Behovet av personal inom vård, skola och omsorg ökar och fortsätter att öka de närmaste åren. Minst 10 300 årligen de kommande tio åren. Samtidigt varnar både SKL, Sveriges kommuner och landstig, men även Kommunal att bristen på arbetskraft kommer vara så stor att inte ens alla nya välfärdsarbetare som kommer ut på arbetsmarknaden är tillräckligt för att klara den fundamentala krisen som hela vår gemensamma välfärd står inför.

Redan idag berättar anställda att personalbristen är så illa att de ibland känner oro för barnens och de äldres säkerhet.

För att locka fler personer till välfärden måste yrkena vara attraktiva. Och hur lockar man någon att utbilda sig till ett yrke där de kan se fram emot staplade visstidsanställningar och en osäkerhet runt hur mycket man får ut i lön varje månad? Det räcker inte att det är givande att finnas där för andra människor, om man saknar förutsättningar att göra ett bra jobb.

Det är hög tid att backa bandet och återställa maktbalansen mellan arbetsköpare och arbetare. Att avskaffa rådande lagstiftning är en avgörande framtidsfråga. Som har stor betydelse för medlemmarna i Kommunal, men också för alla dem som kommer i kontakt med välfärdens verksamheter.

Slopandet av allmän visstid är en förutsättning för hög kvalitet inom vård och omsorg.

Välfärd är trygghet, för alla!

Rickard Altin, undersköterska och fack-politisk ansvarig, Kommunal sektion Sundsvall vård o omsorg

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs även: För att orka jobba heltid måste personalen ha inflytande och känna glädje på jobbet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel