Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oavgjort för GIF Sundsvall mot Gefle IF – så betygsätts spelarna

Matchen

Första halvleken:

GIF Sundsvall öppnade piggt och hade ett par chanser i inledningen av matchen. Dels hade Peter Wilson ett läge, när målvakten Andreas Andersson knep bollen innan något riktigt avslut hann komma. Strax därpå såg det ut ungefär likadant, men då var det Johan Eklund som kunde ha gett GIF Sundsvall ledningen.

Istället blev det hemmalaget Gefle IF som tog greppet om matchen och tog ledningen med –0 genom Johan Bertilsson i den 16 matchminuten.

GIF Sundsvall fortsatte trycka på och hade ytterligare ett läge när Stefan Ålander var nära att peta in bollen, efter att skjutit strax utanför straffområdet.

Med dryga halvtimmen spelad provade Jonathan Morsay från distans, men bollen rullade ett par meter utanför den högra stolpen.

I den 42 minuten fick Johan Eklund till ett skott strax utanför straffområdet, som gick precis över ribban.

Med 15 sekunder kvar fick GIF Sundsvall en hörna, som Stefan Silva slog och som Närmare än så kom aldrig GIF Sundsvall en kvittering innan domaren blåste av den första halvleken.

En halvlek som lika gärna hade kunnat sluta 0–1 till GIF Sundsvall.

Andra halvleken:

Andra halvan av machen började något lugnare. GIF Sundsvall var ändå det lag som tryckte på mest. I den 51 matchminuten kom ett läge där Erik Granat sköt över ribban, efter ett inlägg signerat Stefan Silva.

Två minuter senare fick Gefle IF ett superläge att utöka sin ledning. Simon Skrabb hade ett jätteläge, men sköt utanför.

Efter en spelvändning hade Erik Granat återigen chansen att kvittera för GIF Sundsvall, Ett skott som räddades av Andreas Andersson.

I 63 minuten fick Eric Larsson bollen på högerkanten och sköt även han i händerna på Andreas Andersson.

I den 65 matchminuten kom sedan GIF Sundsvalls kvittering. Eric Larsson drämde till med vänsterfoten, fick till ett superskott och gjorde sitt första allsvenska mål i GIF Sundsvall.

Ett mål som gav Sundsvallslaet mer energi. Några minuter senare trixade Stefan Silva sig förbi ett antal Gävlespelare och provade därefter även lyckan från håll. Han fick till en fin träff på bollen, men bollen landade tryggt i målvaktens famn.

I den 74 minuten fick Tommy Naurin sträcka ut sig och stod för en magnifik räddning när Gävles Jonas Lantto fick till ett bra skott.

I den 80 minuten blev Smajl Suljevic fälld och fick med sig en frispark några meter utanför straffområdet. Stefan Silva tog hand om den, men Gävlemålvkten var stabil och hade inga problem att ta hand om den.

Gefle IF tryckte på ordentligt i slutskedet på matchen och i den 87 minuten fick Johan Oremo en chans att ge sitt Gefle ledningen. Men bollen gick någon meter utanför den vänstra stolpen.

Matchen slutade 1–1.

Betygen

Tommy Naurin - 5

Eric Larsson - 4

Marcus Danielson - 4

Stefan Ålander - 3

Dennis Olsson 3

Jonathan Morsay 3

Erik Granat - 3

Smajl Suljevic - 3

Stefan Silva -2

Johan Eklund - 3

Peter Wilson -2

Övriga

Lloyd Saxton

Mauricio Albornoz

Robbin Sellin - spelade för lite för att betygsättas

Amaro Bahtijar

Sebastian Rajalakso - spelade för lite för att betygsättas

Joel Enarsson

Bäst på planen: Tommy Naurin svarade för massor av fina räddningar. Lugn, stabil och trygg. Chanslös på Gefles mål, men stod i övrigt för en magnifik insats.

Statistiken

Avslut i målställning: 0–0

Avslut på mål: 7–6

Hörnor: 5–4

Tilldömda frisparkar: 12–6

Offsides: 0–4

Gula kort: 0–1

Röda kort: 0–0

Nästa match

Torsdag 27 oktober: GIF Sundsvall–IFK Göteborg, Norrporten Arena, 19.00.