Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Obama får inte plats hos Bush

Tillträdande president Barack Obama ville hyra in sig hos avgående George W Bush lite i förtid, men fick inte plats.

Paret Obama har två döttrar som ska börja skolan i Washington efter helgerna och familjen behöver någonstans att bo fram till den 20 januari då den tar Vita huset i besittning.

Därför hörde de sig för om de kanske kunde få hyra Blair-huset, presidentens gästbostad tvärs över gatan från Vita huset, berättar Obamas medhjälpare i Chicago.

Men Vita husets tjänstemän sade att Blair-huset var bokat för mottagningar och andra evenemang och gäster som inte kunde flyttas på.

Bushs tjänstemän, som enligt Obamas folk hade varit ” otroligt tillmötesgående”, erbjöd det blivande presidentparet att flytta in den 15 januari.

– Men om de vill använda byggnaden dagtid dessförinnan, några av de dagar då den inte redan är upptagen, går det bra och då ska vi gärna hjälpa till, sade en tjänsteman i Vita huset. Vilka alternativ den blivande presidentfamiljen nu funderar över framgår inte.