Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Obuchov sänkte Edsbyn

Dynamo Moskvas skyttekung blev för mycket för Edsbyn. Med tre raka mål såg Sergej Obuchov till att Dynamo vann den första Europacupfinalen med 5–3.
– Vi släpper in alldeles för enkla mål, sade Edsbyns fixstjärna Per Hellmyrs.

Edsbyn började bäst och fick en drömstart med två raka mål av Christian Mickelsson och Daniel Skarps. Men Dynamo Moskva kom snabbt igen och i halvtid var ställningen 2–2.

Direkt efter paus kom rycket som avgjorde den första finalmatchen. Då presenterade sig Sergej Obuchov, som var glödhet matchen igenom, på allvar. Och med tre mål inom loppet av tio minuter såg han till att ge Dynamo Moskva ledningen med 5–2.

Efter matchen var Per Hellmyrs kritisk åt det egna försvarsspelet.

– Det var ingen godkänd insats av oss. Vi tappar bollen och spelar inte som ett lag. Det måste vi göra om vi ska ha en chans, sade han.

Visserligen reducerade Hellmyrs på ett frislag, men närmare än så kom inte Edsbyn.

På söndag väntar en ny tuff uppgift för svenska mästarna när den andra och avgörande finalmatchen spelas i Moskva. Tränaren Franco Bergman har dock inte givit upp hoppet om att kunna försvara titeln från i fjol.

– Det är en tuff uppgift som väntar oss. Men vi ska ladda om och spänna bågen för att försöka vända på det här, sade han.