Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ocean gala-ägarna jagade av Kronofogden – är försvunna med miljonskuld

 
Ocean Gala
Visa alla artiklar

Företaget bakom asylfartyget Ocean gala, som låg vid kaj i Utansjö under sommaren, har försvunnit.
Samtidigt har de jagats av Kronofogden för skulder på över en miljon kronor, rapporterar Aftonbladet.

Kronofogden har under en längre tid försökt få kontakt med företaget bakom asylfartyget Ocean gala, Floating accommodation. Men i fredags lade man ner försöken – eftersom de varken hittat företaget eller några tillgångar i Sverige.

– Vi har konstaterat att bolaget inte existerar längre. Vi hittar inga fartyg, det finns ingenting. Vi har uttömt alla möjligheter att hitta något, säger Anna Nordenmark, teamchef på Kronofogden till Aftonbladet.

Redan i augusti kunde vi avslöja att företaget hamnat hos Kronofogden – då för skulder till en kommunikationsbyrå och till ett verkstadsbolag.

Kronofogden har försökt få kontakt med företaget, men har inte lyckats. Floating accomodation har en postadress på Stureplan i Stockholm, men där finns inte delägarna. Den svenska kontaktpersonen som finns säger sig heller inte veta var delägarna befinner sig. De flesta skulderna är till ett företag som haft konsultuppdrag åt Floating accomodation och som enligt Aftonbladet haft hand om förhandlingarna mellan Migrationsverket och Floating accomodation.

För Plus-kunder: Få koll på Ocean Gala – detta har hänt

Kjell Tandberg, en av delägarna till Floating accomodation, säger till Aftonbladet att det inte funnits någon skuld till det konsultföretaget.

– Vi har betalat de flesta av våra skulder men i det här fallet har det inte funnits något avtal. De har inget avtal med Floating Accommodation, därför finns det ingen sådan skuld, säger han till tidningen.

Enligt de senaste uppgifterna ligger Ocean gala nu för ankar utanför Medelhavsön Malta.

För Plus-kunder: Ocean Gala ligger i danska Esbjerg – oklart när skadestånd prövas i rättegång