Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ocean Gala på väg att säljas – för 170 miljoner: "Vårt skadeståndsanspråk står fast"

 
Ocean Gala
Visa alla artiklar

Flera intressenter har visat intresse för att köpa asylbåten Ocean Gala.
Två vill betala för att chartra fartyget och två vill köpa det.
Enligt uppgift är prislappen 170 miljoner kronor och förhandlingar pågår.

Det var den 19 augusti som Cruise industri news skrev om att kryssningsfartyget Ocean Gala låg ute till försäljning.

Fartyget ägs av Cruise Holding Inc och uppgiften bekräftades av Kjell Tandberg i bolaget Floating accommondation som är commercial manager och hyr Ocean Gala för asylboende.

– Förhandlingar om att sälja fartyget har pågått under en tid. Dels för att chartra faryget, men även köpa fartyget. Priset har varit uppe till diskussion, men det finns inga kontrakt påskrivna ännu, säger Kjell Tandberg, Floating accommondation.

Läs också: Få koll på Ocean Gala – detta har hänt

Enligt Kjell Tandberg skulle en försäljning kunna lindra den ekonomiska skadan för Floating accommondation i tvisten med Migrationsverket.

Floating accommondation har kontrakt om att hysa 1790 flyktingare på det flytande asylboendet som ligger i Utansjö hamn, men Migrationsverket vill häva mångmiljonkontraktet och ärendet har nu hamnat i domstol.

Läs också: Ocean Gala ute till försäljning – ägaren: "Köper någon minskar våra krav på Migrationsverket"

– Vårt skadeståndsanspråk på 250 miljoner står fast i nuläget. Skulle fartyget säljas är vi dock öppna med att diskutera ersättningsnivåer. Vi har ju haft betydande omkostnader som vi inte har fått betalt för, säger Kjell Tandberg.

Enligt Kjell Tandberg kan Ocean Gala gå i chartertrafik tidigast den 15 april och asylkontraktet som Floating accommondation tecknat med Migrationsverket är värt 282 miljoner kronor och sträcker sig fram till juli nästa år.

Läs också: Experten om Ocean Galas stämning: "Svårt att se hur staten ska ta sig ur avtalet"