Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ocean Gala ute till försäljning – ägaren: "Köper någon minskar våra krav på Migrationsverket"

 
Ocean Gala
Visa alla artiklar

Migrationsverket sade sig i juli villiga att säga upp avtalet med Ocean Gala. Nu ligger fartyget ute till försäljning. Bolaget vill undersöka vilka möjligheter som finns för att minska de ekonomiska krav som ställts på Migrationsverket.

Läs vår tidigare rapportering kring Ocean gala här.

Migrationsverket sade upp avtalet med Floating Accomodations, bolaget bakom Ocean Gala, efter att man konstaterat att de krav som ställts på bolaget inte blivit uppfyllda till tidsfristen den 3:e juli. Bolaget hade inte fått alla nödvändiga tillstånd för att bedriva verksamheten.

Läs också: Ocean Gala tvingas lämna hamnen efter dom – ägaren: "Vi ligger kvar i Utansjö"

Efter att Migrationsverket granskat ärendet valde myndigheten att säga upp avtalet med Ocean Gala.

– Avtalet har upphört då man inte uppfyllt de krav som ställts. Det som händer nu är att vi för en avtalsjuridisk dialog med bolaget, säger Helena Cho Györki, jourhavande presstalesperson vid Migrationsverket.

Cruise Industry News rapporterade den 19:e augusti att fartyget ligger ute till försäljning.

Läs också: Bajsbåt kan lösa avloppsproblem vid asylfartyget Ocean gala

Kjell Tandberg på Floating Accommodations bekräftar att fartyget numera ligger ute till försäljning.

– Det kan jag bekräfta. Vi lagt ut Ocean Gala till försäljning, detta eftersom att det framstår som att Migrationsverket kommer att försöka ta sig ur avtalet och att de samarbetar med kommunen och länsstyrelsen och så vidare i detta. Som avtalspartner har vi en skyldighet att försöka begränsa skadan, säger han och fortsätter:

– Vi får se vad som händer med detta. Om det är någon som vill köpa eller chartra fartyget. Om någon kommer att köpa eller chartra det kommer våra krav på Migrationsverket att minska om så inte sker kommer vi att fortsätta att kräva att man betalar för hela året precis som om vi hade varit i drift. Men vi undersöker vilka möjligheter vi har till att begränsa skadan, säger han.

Läs också: Ocean Galas ägare räcker ut handen till länsstyrelsen: "Upp till dem om de vill ha ett samtal"

Kjell Tandberg vidhåller att fartyget är redo för att ta emot asylsökande och att man på intet sätt gett upp i tvisten med Migrationsverket.