Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ödesminuten förändrade allt – nu måste Timrå bli historiska för att ta Karlskronas SHL-plats

 
SHL-kvalet Timrå–Karlskrona
Visa alla artiklar

Timrå hade ledningen och var på väg att kvittera matchserien mot Karlskrona.
Då förändrades allt efter en mardrömsminut i mittenperioden som innehöll självmål och en stor målvaktstavla av Henrik Haukeland.
KHK leder nu med 3-1 i matcher. Skulle Timrå vända serien blir laget det första att göra det sedan kvalsystemet gjordes om för fyra år sedan.

MISSA INTE: Intervjuer och analyser efter bataljen i NHK – gäster från Timrå och KHK

Kvalmatch fyra i NHK Arena började precis som senaste mötet mellan Timrå och Karlskrona slutade. Stjärnan Jonathan Dahlén satte pucken i nät åtta minuter in i första perioden efter en fantastisk framspelning av Erik Karlsson.

Den 1-0-ledningen såg ut att stå sig till periodpausen men med 13 sekunder kvar av första lyckades Mattias Karlsson panga in 1-1 från blålinjen.

Mittenakten, skulle precis som första perioden, bli en jämn historia.

Halvvägs in i andra satte Marcus Hardegård dit sitt andra mål i matchserien mot Karlskrona. Ett mål som fick hemmafansen att gå i extas.

Men det skulle bli desto tystare i NHK Arena fyra minuter senare.

Missa inte: Sågade sig själv - sedan kom oväntade utspelet: ”Kommer bajsa på sig”

Då hade matchen tvärvänt och helt plötsligt var KHK i ledning med 2-3. Jesper Dahlroth gjorde ett olyckligt självmål efter att ha fått ett inspel på skridskon, men Timrås olycka hade bara börjat.

47 sekunder senare testade Mattias Guter ett skott från högerkanten. En oskymd Henrik Haukeland stod för en rejäl målvaktstavla och släppte pucken mellan benen vilket fick hela arenan att sucka djupt.

Slutperioden blev nervkittlande.

Timrå tryckte på för en kvittering och hade flera topplägen att hitta ett tredje mål men öppnade även upp ytor i egen zon vilket var nära att straffa sig.

Sista fem minuterna parkerade Timrå i Karlskronas zon vilket fick båda lagen att ta time out. Först valde Ove Molin att använda sin på grund av Timrås intensiva press och med tre minuter kvar samlade Fredrik Andersson sina mannar för ett sista taktiksnack.

Timrå tog ut Haukeland och försökte med sex spelare kvittera, men lyckades inte. I stället kunde Filip Cruseman lägga in 2-4 i öppen kasse.

Karlskronas seger innebär att matchserien nu står 3-1 till Blekingelaget. Sedan kvalsystemet gjordes om för fyra år sedan har ett lag aldrig lyckats vända 3-1 i en bäst-av-sju-serie.

MATCHFAKTA

Timrå IK–Karlskrona HK 2–4 (1–1, 1–2, 0–1)

Första perioden: 1–0 (08.20) Jonathan Dahlén, 1–1 (19.47) Mattias Karlsson

Andra perioden: 2–1 (28.34) Marcus Hardegård, 2–2 (31.28) Filip Cruseman, 3–2 (32.15) Mattias Guter

Tredje perioden: 2–4 (59.44) Filip Cruseman

Skott: 30–34 (8–15, 11–8, 11–11).

Utvisningar, TIK: 5x2. KHK: 6x2.

Domare: Johan Nordlöf och Richard Magnusson.

Publik: 5350.