Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK jagar Sundsvallsbacken – som kan tänka sig flytt: "Jag är absolut öppen för Östersund"

Förra året gjorde han ett av säsongens vackraste mål mot just ÖFK.
Nu kan GIF Sundsvalls Noah Sonko Sundberg vara på väg till den norrländska rivalen, enligt uppgifter till FotbollDirekt.se.
– Jag är absolut öppen för Östersund, säger den 21-årige backen själv till sajten.

Efter att ha misslyckats med att värva AIK:s Jesper Nyholm erfar FotbollDirekt.se att Östersund nu jagar GIF Sundsvalls Noah Sonko Sundberg.

Klubbens ordförande Daniel Kindberg bekräftar att den unge backen skulle kunna vara ett alternativ.

Men Sundberg, som har varit utlånad till "Giffarna" två säsonger i rad, tillhör AIK i en säsong till och ska snart sätta sig ned med Solnaklubben för att diskutera framtiden.

– Det är en väldigt bra spelare som gjorde ett fantastiskt mål mot oss i derbyt 2016. Det vill vi ju ge igen! Samtidigt har han kontrakt med AIK och vi vet att de brukar ha ganska höga prislappar på sina spelare, säger Daniel Kindberg till FotbollDirekt.se.

Målet han syftar på är förstås Sundbergs ohyggligt vackra cykelspark i maj 2016, i derbyt som Sundsvall vann med förkrossande 5–0. När lagen möttes igen i augusti det året fick ÖFK revansch och vann med 4–0.

Den unge försvararen själv säger att han "har hört lite snack" om ÖFK:s intresse, men att han inte vet hur konkret det är.

Samtidigt skickar han en tydlig flört till GIF Sundsvalls norrländska rival.

– Jag är absolut öppen för Östersund, jag är öppen för allt. Det är som alltid i AIK där konkurrensen kanske är tuffast i hela Sverige på försvarssidan. Det är inget nytt och något jag är van vid. Men jag har inte suttit ned med AIK ännu så jag vill till att börja med höra vad de säger om min framtid, säger han till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Jag tror nog att Östersund värmt alla hjärtan i Sverige med det som gjorts där uppe. De verkar ha ett fantastiskt lag med fantastiska tränare. De har jobbat långsiktigt och gjort det jäkligt bra, säger Sundberg.

Här kan du se Noah Sonko Sundbergs galna mål i derbyt mot Östersund i maj 2016!

MER OM GIF SUNDSVALL

Häng med in i pappalediga GIF-målvaktens nyrenoverade hus: "Hardcore att vara hemma med två barn"

► (+) Mindre pengar till idrotten i Sundsvall – så drabbas klubbarna av de nya reglerna

► (+) Avslöjar: Kontraktet med GIF har gått ut – nu besöker mittfältaren klubb i Oman

► (+) Bäst 2017 – plats 9: Larsson etta i Giffarna – och nu ska han spänna musklerna i mesta mästarna

► (+) GIF-tränaren bekräftar jakten på spanske mittfältaren: "Anmält intresse"