Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK-supporter: Kom igen, Sundsvallsbor, vi vill behålla syskonkärleken med GIF

Kärleksfullt gnabbande med er i Sundsvall hör till det som vi gärna ägnar oss åt i Jämtland. Ungefär som man slåss med syskon.

Jag personligen gillar Sundsvall skarpt. Ni har till exempel en rad fantastiska fik, en fin stadskärna och överhuvudtaget en vacker stad med två fina berg och havet nära. De flesta Sundsvallsbor jag träffat har varit trevliga och glada typer. Ni har stolta idrottstraditioner: Selångers bandylag, både IFK och GIF har ju varit Norrlands hopp i fotbollen i omgångar, och Bergsåker, den fina travmetropolen för framför allt kallblod.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Vi i Jämtland har äntligen ett fotbollslag som är lite bättre än GIF. Och gissa om vi är stolta!Men det är inte med glädje vi ser att GIF nu är illa ute, ekonomiskt och sportsligt. Måhända handlar det om att ekonomin inte skötts perfekt, det vet jag inte så mycket om.

Jag vet att många i Sundsvall gillar ÖFK. Med viss rätt, tycker jag som Falk. Det är kul, och vi har plats för Sundsvallsbor i vår gemenskap.

Ni har ett lag som sportsligt just nu gör en rad fina matcher mot bra lag. Oavgjort mot storebror ÖFK (med domarens hjälp, men ändå...), nu senast en bra insats mot AIK – ett av Sveriges allra bästa lag – och flera kanonmatcher i rad. Ni har ett enormt fint lag som förtjänar er stolthet och ert stöd.

Och publiksiffran mot AIK? Skamligt låg, tycker jag.

Så upp och hoppa, Sundsvallsbor! Gå på de återstående hemmamatcherna och ge ert fina lag det stöd de behöver som bäst nu.

Visst vill vi fortsätta ha derbyn? Med två bra lag med stolt hemmapublik? Som häcklar varandra med en kärleksfull glimt i de stolta, norrländska ögonen?

Hjälp GIF! Gå på hemmamatcherna, swisha en slant till Patronerna, ta med en ensam granne på fotboll och bär era GIF-halsdukar med den stolthet som de förtjänar!

Vi i Jämtland vill se ett solitt GIF i allsvenskan, vi vill ha derbyn och vi vill fortsätta se er förlora mot ÖFK. Och vinna mot andra. Kanske till och med vinna en cuptitel, så ni får känna hur det känns.

Inte alls på uppdrag av Falkarna, Sten, stolt Falk (som har swishat Patronerna. Har du?)

Läs även:

Motgångssupporter replikerar: Nu struntar vi i griniga personer och stöttar Giffarna

Likt Rädda Petersvik kan Swishkampanjen bli dödsstöt för GIF Sundsvall – satsa på kvalet i stället

GIF engagerar – men jämförelserna med Östersund måste sluta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel