Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ögonvittne: De sköt oss som fåglar

"Ett blodbad". "Som en scen ur helvetet". Så beskriver ett par av de människor som blev ögonvittnen till de dödligaste attentaten i Frankrike sedan andra världskriget.

Annons

Konserten med bandet Eagles of Death Metal på den berömda konsertsalen Bataclan var på väg mot sitt slut när beväpnade män stormade byggnaden.

– De rörde sig inte. De stod bara där, i bakre delen av konsertsalen, och sköt på oss. Som om vi vore fåglar, säger radioreportern Julien Pearce, som var på konserten, till CNN.

Ett annat ögonvittne säger att angriparna skrek "Allahu Akbar" (Gud är större) innan de öppnade eld i lokalen, som rymmer 1 500 personer. Konserten var utsåld, enligt BBC.

– Det var som en scen från helvetet. Konserten avbröts och alla låg på golvet medan de fortsatte att skjuta på människor, säger en person till Radio France.

Attackerna ägde rum på sex olika platser samtidigt, och tros vara synkroniserade. En man som blev vittne till attentatet vid Rue de la fontaine au roi, där minst fem personer dödades, beskriver angriparnas agerande som "professionellt".

– Han var vänsterhänt och sköt i skottsalvor av tre eller fyra skott i taget. Det var helt medvetet och professionella skottsalvor. Han sköt tre eller fyra personer som satt i stolar vid fönstret i kaféet. Vi såg dem bli nedskjutna. De trillade av sina stolar och föll till marken, säger den dansk-brittiske psykoterapeuten Mark Colclough till The Guardian.