Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ögonvittne: Ungdomsgäng sköt nödraket som for in i lägenhet

Strax före 17.30 på nyårsaftonen larmades räddningstjänsten till adress i Hovsjö, Södertälje.

När räddningstjänsten kom till platsen, stod det klart att en avfyrad nödraket startat en brand inne i en lägenhet på sjätte våningen i ett flerfamiljshus på Granövägen.

Enligt ögonvittnen på plats kom nödraketen från Hovsjö centrum där ett ungdomsgäng ska ha bränt av raketen, enligt uppgifter till LT.

– Nödraketen flög in från Hovsjö centrum där ungdomsgäng och polis stod. Raketen krossade fönstret i vardagsrummet och flög in i lägenheten. Familjen lyckades kasta ut raketen till trappuppgången och släcka den, säger ögonvittnet till LT.

Polisen bekräftar den inträffade incidenten som kunde ha gått riktigt illa.

– Nödraketen åkte rakt genom fönstret. De brinner med en väldig hetta så det var tur att ingen blev allvarligt skadad. En person i lägenheten fick brännskador, säger Örjan Österberg, stationsbefäl på Södertäljepolisen.

Lars-Åke Stevelind, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund, berättar:

– Det uppstod en brand inne i lägenheten, antänd av nödraketen, men de boende hade lyckats få ut nödraketen i trapphuset och kunde sedan själva släcka branden, säger

– Trapphuset blev rökfyllt så vi har fått ventilera ut röken och därefter undersöka lägenheten.

Polisen vet ännu inte vem som avfyrade raketen men uppger att det var någon i det stora ungdomsgäng som uppehöll sig i Hovsjö centrum som är ansvarig.

– Det var ett jättestort ungdomsgäng som befann sig där och som sköt vanliga fyrverkeripjäser och kastade smällare mot polisen, säger Örjan Österberg.

– Vi omhändertog två personer i 18-årsåldern som visade attityd. De fick stanna på stationen ett par timmar tills deras föräldrar kom och hämtade dem.

– Resten av ungdomarna skingrade vi så nu råder lugn igen i Hovsjö, säger Örjan Österberg.