Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öhgren följer NHL-premiären med extra intresse

Detroit Red Wings mot St. Louis Blues. Eller Henrik Zetterberg mot Patrik Berglund.

På läktaren sitter Andreas Öhgren och håller på – båda.

– Ja, jag kör inte bara extra med några av Timråkillarna. Även i NHL finns det ett antal spelare som gillar mitt upplägg, säger den förre TIK-forwarden.

Annons

34-årige Öhgren gjorde sig i fjol känd för att under ett av sina besök hemma i Timrå ha världskände skådespelaren Peter Stormare med sig.

– Det blev ju lyckat den gången, med mycket fokus på roller och prestationer, minns Öhgren, som fortfarande åker hem till Medelpad varannan vecka för att på plats jobba med framför allt kvartetten Timo Pärssinen, Fredrik Hynning, Magnus Pääjärvi och Pär Styf.

– Och självklart gläds jag extra över att Pärssinens rygg blivit så pass bra som den blivit, knäskadan tidigre i höst kunde vi ju inte förutse...

Andreas Öhgrens koncept som personlig tränare går i korta ordalag ut på att stimulera och stärka ett antal "bortglömda" muskler, som inte används på det sättet under vanlig hockeyträning och match.

– Men blir spelarna starkare och bättre balanserade minskar också slitaget och skaderisken, säger Öhgren.

Henrik Zetterberg håller med:

– Det har i alla fall varit väldigt nyttigt för min del. Ryggen blev liksom "avlastad" och mina besvär som var som värst för ett par år sedan är mycket mindre nu.

Även den andre Njurundaprofilen i NHL, Fredrik Modin, har numera ett personligt träningsprogram signerat Andreas Öhgren.