Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öhmans bil bestulen på gods för 100 000-tals kronor: "Det kan vara ett beställningsjobb"

Öhmans bil på Norra vägen hade inbrott i natt.
Gods för 100 000-tals kronor stals.
– Det kan vara ett beställningsjobb eftersom de tagit en mängd specialverktyg, säger personalen.

Annons

När Mikael Rautio kom till jobbet på Öhmans bil på morgonen upptäckte han att någon hade brutit sig in på bilfirman under natten.

– En glasruta till en ytterdörr var sönderslagen och ett hänglås var uppbrutet, säger han.

Tjuven eller tjuvarna har öppnat en garageport. Förmodligen har de kört in i lokalen och lastat på stöldgodset på ett eller flera fordon.

– Det har bland annat försvunnit några dyra däck på fälg, svetsaggregat och hela vagnar fyllda med specialverktyg som bilmekanikerna använder.

Tjuvarna har inte orsakat någon större skadegörelse utan verkar ha sökt igenom lokalerna systematiskt. De har valt ut specialverktyg och sådant man behöver i en bilverkstad, och ratat en mängd andra verktyg och värdefullt gods. Målmedvetenheten och urvalet tyder på att det är ett beställningsjobb från någon som har användning av materiel för bilreparationer.

Exakt hur mycket som försvunnit vet personalen inte innan man hunnit inventera lokalerna. Men det rör sig om stora värden och stölden ställer till en hel del problem för bilfirman.

– Uppskattningsvis har de stulit gods för omkring ett par hundra tusen kronor. Vi har ju försäkrat alltihop men det är alltid stor självrisk på sådant här.

På förmiddagen var polisen på plats för att göra en brottsplatsundersökning och försöka säkra spår efter tjuvarna.

Läs mer:

Bilfirma drabbad av inbrott – gods för 100 000 kronor stulet

Flera inbrott i Sundsvall senaste veckan

Stal verktyg från företag