Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oidentifierad begravs i Gävle

Trots två års utredning har Polisen i Gävle inte kunnat identifiera en död man som hittades i vattnet utanför Gävle. Om inte mannen identifieras snarast kommer han att begravas som okänd.

Den 17 november 2006 hittades kroppen av en paddlare. Kroppen obducerades och det kunde då konstateras att mannen drunknat men att det var oklart hur länge han legat i vattnet.

Under arbetet med att försöka identifiera mannen, som uppskattades vara mellan 20 och 40 år, har polisen bland annat gått igenom anmälningar över försvunna personer och gjort sökningar via DNA-register. Sökningar har gjorts i samarbete med gränspolisen, Migrationsverket och rikskriminalen. Men trots att det finns bra DNA och tandstatus på mannen har inte polisen kunnat fastställa hans identitet. Under en tid satsade polisen på att försöka identifiera mannen utifrån att han hade en titanplatta som satt inskruvad i sidan av pannbenet men inte heller det gav något resultat.

Drygt 30-talet tips har följts upp under åren men nu kan mannen inom kort begravas som okänd, något som är väldigt sällsynt i Sverige.