Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklara omständigheter kring svår trafikolycka – två kritiskt skadade

Larmet kom in vid 18.53 under lördagen. Två personbilar har krockat på Nätragatan, i höjd med OKQ8 i Bjästa.
Enligt den första uppgiften skulle två fotgängare vara förda till sjukhus med allvarliga skador – medan en av förarna var på flykt från platsen.
Nu tyder allt mer på att olyckan inte gått till på det sättet.

Annons

De båda bilarna hade krockat i korsningen Nätragatan-Sidensjövägen under lördagen. Enligt polisens första uppgifter hade två fotgängare förts till sjukhuset i Örnsköldsvik med ambulans.

20.50 sökte polisen fortfarande vad man tror är en man, som flytt platsen. Han ska ha kört den ena bilen.

– På något sätt ska hans bil ha kört in i de två fotgängarna och sedan har han sprungit från platsen. Larmet kom direkt efter olyckan, så han har haft tiden som det tar att köra från Örnsköldsvik till Bjästa i försprång, säger Jan Lidén, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Föraren i den andra bilen är oskadd.

Bilarna ska stå i diket och inte störa trafikframkomligheten.

Strax före 23 var föraren fortfarande på fri fot. Brottsrubriceringen är grovt vållande till kroppsskada.

– Det har framkommit att de är allvarligt skadade, säger Maria Forsberg, kc-befäl vid länspolisen.

Uppdatering 00.50:

Enligt polisen tyder det mesta på att det inte finns någon som flytt från olycksplatsen och att de två skadade inte var fotgängare utan i stället färdades i den ena bilen.

– Enligt patrullen finns det inte något som tyder på att någon stuckit från platsen. De här två skadade kan i stället ha flugit ut ur bilen, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid länspolisen.

Utredningen fortsätter där polisen jobbar intensivt med att reda ut omständigheterna kring olyckan.

– Samtidigt finns det även vittnen som säger att de sett en person springa från platsen. Det är ytterst oklara omständigheter kring olyckan, säger Markus Holmberg.

De två skadade personerna är en man och en kvinna, båda i 60-årsåldern och kritiskt skadade. Kvinnan har förts till Umeå medan mannen transporterats till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Anhöriga är underrättade.

Uppdatering 04.38:

Området har sökts av med spårhund utan resultat av att någon person lämnat platsen. Den ena olycksbilen ska också tillhöra mannen och kvinnan som skadades.

– Det som förmodligen har hänt är att de som först kom fram till olycksplatsen och larmade såg en tom bil och därför trodde att någon lämnat bilen. Det var också ett stort avstånd från där mannen och kvinnan låg till bilen, säger Markus Holmberg.

Inte heller föraren av den andra olycksbilen ska enligt polisen ha sett någon fly från platsen. Den samlade bedömningen är alltså att de drabbade färdades i en av bilarna och flög ut vid kollisionen samtidigt som bilen fortsatte ytterligare en bit innan den fick stopp.

– Det är den arbetshypotes vi går efter just nu, säger Markus Holmberg.

Här kan du läsa en uppdatering dagen efter olyckan.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta Allehanda.se via telefon: 72006, mms/sms: 72006, eller Tipsa-tjänsten.