Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart hur Hussborgs planer på asylboende påverkas

Det är ännu oklart vad bygg- och miljönämndens beslut om att avslå tillståndansökan för att använda herrgårdshuset på Hussborg som asylboende betyder för anläggningens framtid.

– Jag vet ingenting mer i dag än tidigare.

Det säger Gunnar Dahl, platsansvarig för Hussborg herrgård och konferens, efter att bygg- och miljönämnden avslagit tillståndsansökan om att få använda huvudbyggnaden på Hussborg herrgård som asylboende.

Som ST tidigare berättat så framhålls just den byggnaden som "särskilt kulturhistoriskt värdefull" i detaljplanen, vilket gör att den inte får förvanskas.

– Jag har lovat att skicka beslutet till ägaren så fort vi har fått det, men hur de sedan kommer att gå vidare vet jag inte, säger Gunnar Dahl som fortfarande följer det bokningsstopp som meddelades vid årsskiftet.

– Just nu står verksamheten helt stilla i väntan på vad som ska hända, konstaterar han.

Själv hoppas han på ett mindre asylboende med självhushåll i de gamla skolbyggnaderna, vilket är möjligt inom ramen för bygg- och miljönämndens beslut.

– I min värld så är det fortfarande den bästa lösningen. Då kan man både få till bra integration och bevara konferens- och golfanläggningen, säger Gunnar Dahl.