Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om konkursade Northcars framtid i Östersund – flera intressenter finns

Northcar i Östersund begärde sig självt i konkurs i slutet av februari i år. Nu verkar det som att det finns flera som är intresserade av att ta över konkursboet.
– Det är lite svårt att kommentera i nuläget. Men det finns flera intressenter. Vissa är intresserade av bara verkstaden och vissa av bara försäljningsdelen, säger konkursförvaltaren, Lars Ederwall.

Annons

Sundsvallsföretaget Northcar införskaffade i januari 2013 företaget Bilcenter Jämtland som blev Northcar i Östersund. Men i februari begärde företaget sig självt i konkurs.

Eftersom lokalen är en hyrlokal finns det också en fastighetsägare med i bilden att komma överens med om vilken typ av verksamhet som ska bedrivas i lokalen.

Det är mycket som är oklart i nuläget och Lars Ederwall tror att han kommer ha klara konturer om någon vecka.

– Det är många pusselbitar som ska falla på plats. Man vill gärna hålla ihop verksamheten men det är inte alltid möjligt, säger han.

När det gäller försäljningen av bilar säger Ederwall att de avtal som slöts innan konkursen kommer att genomföras. De bilar som sedan finns kvar kommer mest troligt inte säljas styckvis.

– Det handlar då om en samlad avveckling.

När företaget begärdes i konkurs var beskedet att personalen inledningsvis skulle få jobba vidare i konkursboet mot ersättning från lönegarantin.

Nu säger Lars Ederwall att i alla fall personalen som jobbar i verkstaden kommer ha jobb fram till omkring 20- 23 mars.

– Där får det tas ett nytt beslut om det kan fortsätta. Men förhoppningsvis har jag hittat någon att överlåta verksamheten till vid det laget.

Läs mer:

Northcar i Östersund har begärt sig själva i konkurs

Northcar fälls för könsdiskriminerande bilreklam