Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart vad som händer med husen

Det är inte klart vad som händer med de tidigare omstridda husen i Holm.

– Självklart måste vi investera och öka uthyrningen, men vi vill först träffa lokalbefolkningen innan vi landar, säger nye Fagerhyltans ägare Marcus Hamberg.

De aktuella husen i Holm, ett 15-tal lägenheter i gamla lärarbostäderna och pensionärsbostäderna, har haft omstridda ägare de senaste åren och det slutade med att Toboholm försattes i konkurs.

– Det är väl heller ingen hemlighet att husen i Holm har varit missköta, säger Marcus Hamberg, Fagerhyltan, som köpte Toboholms konkursbo.

Men någon riktig plan för husen i Holm har han inte för dagen.

– Vi har sedan köpet haft mer fokus på det betydligt större fastighetsbeståndet Toboholm hade i Tierp, där det börjat hända saker. Men självklart måste vi investera i husen i Holm och öka uthyrningen, säger Marcus Hamberg.

Idag är bara tre av de 15 lägenheterna i Holm uthyrda.

Marcus Hamberg har själv besökt Holm några gånger, men ska nu resa upp för att trädda lokalbefolkningen.

– Jag vill "lyssna av" hur de ser på husen och efter det ska det väl landa i någonting. Men det måste jag få återkomma till, säger Marcus Hamberg.

Är det helt uteslutet att det bli en försäljning av Holm-fastigheterna?

– Det går inte att utesluta någonting, svarar Marcus Hamberg.