Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart vad som händer med husen

/
  • Oklart vad som händer med husen i Holm. Nye ägaren ska nu träffa lokalbefolkningen för att få en uppfattning hur behovet ser ut.
  • Oklart vad som händer med husen i Holm. Nye ägaren ska nu träffa lokalbefolkningen för att få en uppfattning hur behovet ser ut.

Det är inte klart vad som händer med de tidigare omstridda husen i Holm.

– Självklart måste vi investera och öka uthyrningen, men vi vill först träffa lokalbefolkningen innan vi landar, säger nye Fagerhyltans ägare Marcus Hamberg.

Annons

De aktuella husen i Holm, ett 15-tal lägenheter i gamla lärarbostäderna och pensionärsbostäderna, har haft omstridda ägare de senaste åren och det slutade med att Toboholm försattes i konkurs.

– Det är väl heller ingen hemlighet att husen i Holm har varit missköta, säger Marcus Hamberg, Fagerhyltan, som köpte Toboholms konkursbo.

Men någon riktig plan för husen i Holm har han inte för dagen.

– Vi har sedan köpet haft mer fokus på det betydligt större fastighetsbeståndet Toboholm hade i Tierp, där det börjat hända saker. Men självklart måste vi investera i husen i Holm och öka uthyrningen, säger Marcus Hamberg.

Idag är bara tre av de 15 lägenheterna i Holm uthyrda.

Marcus Hamberg har själv besökt Holm några gånger, men ska nu resa upp för att trädda lokalbefolkningen.

– Jag vill "lyssna av" hur de ser på husen och efter det ska det väl landa i någonting. Men det måste jag få återkomma till, säger Marcus Hamberg.

Är det helt uteslutet att det bli en försäljning av Holm-fastigheterna?

– Det går inte att utesluta någonting, svarar Marcus Hamberg.

Annons