Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olofsson sänkte Stöde i derbyt

IFK Sundsvalls Fredrik Olofsson var planens gigant när han på egen hand avgjorde derbyt i division III södra Norrland mot Stöde.

Detta genom två mål i den andra halvleken.

– Det var skönt som tusan, säger matchvinnaren.

För första gången den här säsongen fick IFK Sundsvall kliva ut på Baldershovs gräsmatta för en seriematch. Något som till en början dock såg ut att göra mer skada än nytta för hemmalaget.

Varken IFK eller Stöde bjöd på något skönspel i den första halvleken och målchanserna var lätträknade. Lagen skapade varsin het målchans. IFK genom den ständigt löpande Fredrik Olofsson som dock kom ur vinkel innan han fick iväg bollen mot mål vilket ledde till att bollen rullade utanför och Stöde genom Johan Sjölén, som dock blev avvinkad för offside.

– Det var en lite konstig första halvlek. vi gjorde det lite för krångligt, trots att vi såg tydligt vad vi behövde göra. Vi behövde hitta in bollar bakom deras backlinje, säger IFK-tränaren Anders Strandlund.

Desto bättre blev det då för IFK Sundsvalls del i den andra halvleken.

Fyra minuter in i halvlek nummer två kunde nämligen Fredrik Olofsson nicka in ledningsmålet.

– Det var lite tur. Kim (Karlsson) vek in från högerkanten och hittade fram till "Max" (Maxwell Osadolor), som inte är vänsterfotad egentligen, men han fick in den till mig och det vara bara att hoppa upp och nicka in den, säger Olofsson.

Ledningsmålet tvingade Stöde till att flytta upp sitt lag högre i banan vilket ledde till att IFK fick allt större ytor att spela boll på. Och det var just efter en djupledsboll som Olofsson kunde göra sitt andra mål för dagen efter 76 minuter.

– Det började med att (Nicklas) Bengtsson vinner en nickduell och sedan slår Kim (Karlsson) den på djupet till Filip Glantz. Sedan kommer jag in från vänsterkanten och när jag får bollen så är det bara att lägga in den i öppet mål, säger Olofsson om sitt andra mål.

Ett mål som visade sig bli matchen sista, även om Olofsson fick ett friläge med bara minuter kvar att spela, men avslutet gick utanför.

– Jag tänkte alldeles för mycket. Jag ville så gärna ha hattricket i dag, säger Olofsson.

– Vi kontrollerade det ganska bra i andra halvlek. Nollan var nästan lika viktig som att vi gjorde två mål. Vi har haft problem med försvarsspelet tidigare, men i dag blev det aldrig riktigt farligt, säger Anders Strandlund.