Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson ett frågetecken när Häcken väntar på Hisingen

Allsvenskan, omgång 5.

BK Häcken–GIF Sundsvall, Bravida Arena, 15.00.

Så startar GIF Sundsvall

Trolig startelva: Tommy Naurin – Eric Larsson, Marcus Danielson, Noah Sonko Sundberg, Dennis Olsson – Kristinn Steindórsson, Rúnar Sigurjónsson, Lars Gerson, Erik Granat – Pa Dibba, Stefan Silva.

Avbytare: Lloyd Saxton (mv), Eric Björkander, Smajl Suljevic, Robin Tranberg, Sebastian Rajalakso, Shpetim Hasani och Johan Eklund.

Skadeläget

Dennis Olsson som fick smäll mot foten senast hemma mot Örebro och är ett frågetecken. Besked om spel kommer under matchdagen. I övrigt råder lugnet på skadefronten. Däremot saknas Robbin Sellin som blev pappa så sent som i torsdags.

Notera att ...

... BK Häcken har dragits med stora skadebekymmer under inledningen av säsongen. Bland annat saknas stjärnanfallaren Paulinho som har opererats för en yttre meniskskada. Även Alexander Jeremejeff (ljumske) och Kari Arkivuo (framsida lår) har saknats en tid för laget från Hisingen.

... BK Häcken har startat trögt den här säsongen och bara tagit poäng i en match hittills. Det var i segermatchen (2–1) mot Elfsborg på hemmaplan i första omgången. Sedan dess har laget tre raka förluster. Noterbart är att de tre förlusterna alla varit med uddamålet.

... Senast GIF Sundsvall besegrade häcken var 30 juni 2012 då Simon Helg och Fredrik Holster gjorde varsitt mål i 2–1-segern. Totalt genom åren i Allsvenskan har tio matcher spelats mellan lagen sedan år 2000. Tre av dem har GIF vunnit, två har slutat oavgjort och fem gånger har BK Häcken dragit det längsta strået. Förra säsongens två möten mellan lagen slutade 1–1 på Norrporten Arena och 3–1 till Häcken på deras hemmaplan. I matchen på Bravida Arena debuterade Lloyd Saxton i seriesammanhang för GIF.

... Utöver matchen på Bravida Arena så är det ytterligare två matcher under söndagen i allsvenskans femte omgång. Malmö FF tar emot Djurgården på hemmaplan medan IFK Göteborg gästar Örebro på Berhn Arena.

Tränarsnack

Joel Cedergren, GIF Sundsvall: – Häcken har en hel del skador, bland på Paulinho, och på så sätt kan det vara ett bra läge att möta dem nu. För den skull kommer de säkert spela på samma sätt som tidigare och defensivt är det viktigt att vi får stopp på deras fart. Offensivt har vi idéer om hur vi ska kunna såra dem.

Så följer du matchen

Matchen sänds i Cmore. På ST.nu rapporterar vi i vanlig ordning i textform.